Monumentul istoric „Brânzăria lui David Creangă” a fost sfințit duminică de către Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei în parohia nemțeană Pipirig 2, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie după care s-a binecuvântat ansamblul parohial.

Monumentul, aflat în vecinatatea ansamblului parohial (potrivit monumenteneamt.ro, brânzăria se află amplasatîă  în curtea stră-strănepoţilor povestitorului, n.r.), a fost restaurat recent și redat publicului vizitator.Spre finalul slujbei, drept recunoștință pentru activitatea deosebită desfășurată, preotul paroh Mihai Bistricianu a primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei distincția „Crucea Moldavă”, informează Doxologia, citată de basilica.ro.

 

Pr. Mihai Bistriceanu

Despre „Brânzăria lui David Creangă”, bunicul marelui scriitor humuleştean, se poate vorbi ca despre un veritabil muzeu al unei îndeletniciri de tradiţie. Veche de aproape 200 de ani, amenajarea din bârne reprezintă locul în care era prelucrat laptele pe vremea copilăriei lui Ion Creangă, informează sursa citată.