9.9 C
Piatra Neamț
duminică, aprilie 28, 2024

Statistica oficială: România are 63 de morţi de gripa clasică!

Politică

ADRIAN NIȚĂ ȘI-A DESPUS CANDIDATURA PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ

Echipa noastră pentru Consiliul Local este formată din profesioniști recunoscuți în diverse domenii, care vin cu soluții concrete la problemele cu care se confruntă orașul nostru, precum și cu viziuni inovative pentru dezvoltarea sustenabilă a acestuia.

Disperare uriașă la PNL Neamț, liberalii umflă sondajele cum își umflă realizările

politician local spunea astăzi zâmbind, că nu are limite, în timp ce altul de lângă el, la fel de cunoscut, răspuns că nu e permisă. ”Așa, niște exgerări, ca la publicitate. Dar nu e permisă!”.

Cît de rudă este Carabelea cu Pinalty și de ce nu îl susține fostul primar pentru un nou mandat

Unul din răspunsurile cele mai vehiculate, chiar dacă neoficiale, este acela că primarul încă în funcție este rudă cu Gheorghe Ștefan, care Gheorghe Ștefan conduce în continuare și orașul, și PNL-ul. După prima apariție publică asumată din ultimii ani, răspunsul lui Gheorghe Ștefan a fost următorul:

Gafă a liberalului Cristian Pistol la Piatra Neamț. Senatorul Răzvan Cuc demontează declarațiile șefului CNAIR

”Încep să cred că liberalii nu înțeleg deloc problemele legate de infrastructură! O dovadă în acest sens este conferința de presă la...

Covid19 nu a făcut nici o victimă în România, dar, de la începutul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 63 decese confirmate cu virus gripal, din care 45 tip A, subtip (H1)pdm09, 7 tip A, subtip H3, 5 tip A, 4 tip B si 2 coinfectii de AH3+B, informează Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile în ultimul raport (perioada 2-8 martie 2020).

In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 174 decese confirmate cu virus gripal (de 3 ori mai multe decat in actualul sezon), din care 134 tip A, subtip (H1)pdm09, 19 tip A, subtip H3, 20 tip A, nesubtipat si 1 coinfectie de A(H1)pdm09+AH3.

De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1842 cazuri de gripa.

În linii generale, în perioada 2-8 martie 2020, activitatea gripala a avut un trend descrescator, a evoluat cu intensitate medie, mentinandu-se extinderea nationala.

Au fost raportate la nivel national 4242 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii, in scadere fata de cele raportate in saptamana precedenta (5642) si de 3.6 ori mai multe comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent S 10/2019 (1175 cazuri).

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 115.416, cu 27.7% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (90.388) si cu 18.6% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (141.816).

Au fost raportate 15 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 8 mai putine fata de saptamana precedenta si cu 12 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

Au fost inregistrate 9 decese noi confirmate cu virus gripal.

De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1842 cazuri de gripa:

  • 517 cazuri gripa cu virus AH3
  • 318 cazuri gripa cu virus AH1
  • 250 cazuri gripa A nesubtipat
  • 598 cazuri gripa cu virus B
  • 4 cazuri de coinfectii cu gripa cu virus AH3 + virus B
  • 1 caz de coinfectie cu gripa cu virus AH1 + virus B
  • 5 cazuri de coinfectii cu gripa cu virus A + virus B

Pana la data de 08.03.2020 au fost vaccinate antigripal 1.535.375 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Comunicat de presă – CENTRUL NATIONAL de SUPRAVEGHERE si CONTROL A BOLILOR TRANSMISIBILE

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

“LAZĂRE, VINO AFARĂ! (…)Şi Lazăr iese din mormânt…”. Minunea din Betania

IOAN 11:38-54 ÎNVIEREA LUI LAZĂRSANHEDRINUL PLĂNUIEŞTE SĂ-L UCIDĂ PE ISUS Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi ...

Concert extraordinar în Duminica Floriilor la Piatra Neamț

Pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț vor fi prezenții cursanții Școlii Populare de Artă, reuniți în cadrul Grupurile vocale „Floare de colț” și „Sânzienele” (ambele coordonate artistic de Georgiana Șerban Axinte) și a Ansamblului de cântece populare „Nemțișorul” (coordonator artistic, Laurențiu Marian). Alături de tinerii interpreți ai folclorului nemțean vor cânta Grupul psaltic „Evanghelismos” și Corala „Fantasia” aparținând Centrului județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui (dirijor, Vasile Negru).

ADRIAN NIȚĂ ȘI-A DESPUS CANDIDATURA PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ

Echipa noastră pentru Consiliul Local este formată din profesioniști recunoscuți în diverse domenii, care vin cu soluții concrete la problemele cu care se confruntă orașul nostru, precum și cu viziuni inovative pentru dezvoltarea sustenabilă a acestuia.

Poiana Teiului/O alunecare de teren a dus la prăbușirea unui arbore pe șosea. Intervenții ISU, Poliție și Drumuri Naționale

Joi seara, la ora 20:21, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în locaitatea Roșeni din comuna Poiana Teiului un arbore a...