16.8 C
Piatra Neamț
duminică, mai 5, 2024

Păpădia, regina galbenă a primăverii/Complex de vitamine şi minerale

Politică

”… Din păcate, PNL Neamț a ținut să strice această zi sfântă de smerenie, Vinerea Mare”

Atacuri politice marca PNL Neamț, în Vinerea Mare -comunicat de presă- Având în vedere că suntem...

Adrian Niță: Transformarea ștrandului în teatru de vară/Proiectii de film, festivaluri, spectacole

ADRIAN NIȚĂ, CANDIDATUL PSD PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ Dragi prieteni, Cu o viziune îndrăzneață pentru viitorul...

Biroul Electoral a validat candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

Biroul Electoral Municipal a validat, luni (29 aprilie), candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ. Panaite Vasile...

AICI, LISTA CANDIDATILOR PSD PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ LA ALEGERILE DIN 9 IUNIE 2024

Citește și: Largă susținere pentru cel mai bine cotat candidat – DANIEL VASILICĂ HARPA. PSD Neamț și-a depus candidaturile la Președinția /Consiliului...

De la rădăcină și până la flori, păpădia este o plantă ce conține multe vitamine, minerale și fibre. Frunzele verzi pot fi consumate gătite sau crude și servesc ca sursă excelentă de vitamine A, C, K, conține vitamina E, folați, vitamina B. Mai mult, frunzele verzi de păpădie oferă o cantitate substanțială de minerale, precum fier, calciu, magneziu și potasiu.

Rădăcina de păpădie este bogată și în inulină care este de ajutor pentru menținerea unei flore bacteriene sănătoase în tractul digestiv. Rădăcina de păpădie este adesea uscată și consumată sub formă de ceai, dar poate fi consumată și sub altă formă.

Păpădia tratează afecțiuni interne sau externe. Principiile active îi conferă păpădiei puternice proprietăți diuretice, fiind folosită în cazul retenției de apă, boli renale, obezitate, celulită.

În general, medicamentele diuretice sunt folosite pentru a elimina excesul de lichid din organism, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Studiile au arătat că păpădia are un puternic efect diuretic. Conține potasiu, un mineral asociat cu scăderea tensiunii arteriale la cei care anterior înregistrau valori ridicate. Astfel, păpădia poate avea un efect indirect asupra tensiunii arteriale datorită conținutului de potasiu.

Unele cercetări susțin că păpădia și componentele sale bioactive pot susține pierderea în greutate. Se consideră că datorită capacității de a îmbunătăți metabolismul carbohidraților și de a reduce absorbția de grăsimi păpădia poate ajuta la pierderea în greutate. Păpădia mărește cantitatea de urină produsă de rinichi și împreună cu apa sunt eliminate și toxinele acumulate la nivelul rinichilor, deci are și efect detoxifiant.

Păpădia poate fi folosită în numeroase moduri, de la salate și preparate culinare, ceaiuri, infuzii, siropuri, pulbere, cataplasmă, preparate terapeutice sub formă de suplimente alimentare. Tabletele HRI Water Relief, un remediu pe bază de plante, reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea problemelor cauzate de retenția de lichide, în special de reținerea de apă.

Se înscrie în categoria diureticelor, unul din componentele de bază fiind pulberea de rădăcină de păpădie. Produsul poate fi folosit de pacienții care suferă de inflamații la nivelul picioarelor și a gleznelor, au abdomen umflat sau mărit, acuză o creștere în greutate, au piele întinsă, atacată de celulită, au hipertensiune arterială sau acuză balonare în timpul ciclului sau a menopauzei.
Sursa: drbalint.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

IUBIREA CARE ÎNVINGE MOARTEA: HRISTOS A ÎNVIAT!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu...

Remus Munteanu, deputat de Neamţ: Lumina Învierii să vă umple inimile!

Ne bucurăm de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului. O sărbătorim aşa cum ne-am obişnuit...

Felicitare de Paşti de la Direcţia Silvică Neamţ

Sărbători cu bucurie, credinţă şi speranţă, tuturor!Direcţia Silvică Neamţ

Sinucidere la Săbăoani. Un bărbat s-a aruncat înaintea trenului

Ora 6,20- Sabaoani- un bărbat s-a aruncat de pe o pasarela ce trece deasupra căii ferate în...