Jandarm nemţean instruit de chinezi în arte marţiale Jandarm nemţean instruit de chinezi în arte marţiale
În perioada 13 – 31 mai, 60 de jandarmi din toată ţara, printre care se numără şi  plt. maj. Popa Ilarian, din cadrul IJJ... Jandarm nemţean instruit de chinezi în arte marţiale

În perioada 13 – 31 mai, 60 de jandarmi din toată ţara, printre care se numără şi  plt. maj. Popa Ilarian, din cadrul IJJ Neamţ, au participat la un stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale, sub îndrumarea a trei instructori chinezi, din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze.  Pregătirea a avut loc la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorgheni, din judeţul Harghita. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a desfăşurat s-a ceremonia de încheiere a stagiului, în prezenţa unei delegaţii oficiale din Republica Populară Chineză. Jandarmii au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marţiale. Jandarmii au fost instruiţi într-un stil de luptă fără armă. „Dintre aceştia, 20 de jandarmi, inclusiv jandarmul nemţean, au fost apreciaţi în mod deosebit de către instructorii chinezi pentru rezultatele obţinute şi au fost recompensaţi cu certificate de excelenţă în domeniul artelor marţiale”,  a precizat căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ. La finalul ceremoniei, jandarmii au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, în cadrul cărora au exemplificat procedee de lupte chinezeşti, exerciţii de arte marţiale (demonstraţii cu săbii) şi demonstraţii de luptă în stilul Sanda.

Din anul 2003 şi până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Române au avut loc opt  „Stagii de pregătire în domeniul artelor marţiale”, desfăşurate în baza relaţiilor de cooperare existente între Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze. (I.C.)

Viaţa nemţeană