9.6 C
Piatra Neamț
vineri, aprilie 26, 2024

Viaţa Nemţeană nr. 43. Primul născut al anului, o fetiţă. Scumpiri încă de la orele 12,01 în 1 ianuarie.

Politică

ADRIAN NIȚĂ ȘI-A DESPUS CANDIDATURA PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ

Echipa noastră pentru Consiliul Local este formată din profesioniști recunoscuți în diverse domenii, care vin cu soluții concrete la problemele cu care se confruntă orașul nostru, precum și cu viziuni inovative pentru dezvoltarea sustenabilă a acestuia.

Disperare uriașă la PNL Neamț, liberalii umflă sondajele cum își umflă realizările

politician local spunea astăzi zâmbind, că nu are limite, în timp ce altul de lângă el, la fel de cunoscut, răspuns că nu e permisă. ”Așa, niște exgerări, ca la publicitate. Dar nu e permisă!”.

Cît de rudă este Carabelea cu Pinalty și de ce nu îl susține fostul primar pentru un nou mandat

Unul din răspunsurile cele mai vehiculate, chiar dacă neoficiale, este acela că primarul încă în funcție este rudă cu Gheorghe Ștefan, care Gheorghe Ștefan conduce în continuare și orașul, și PNL-ul. După prima apariție publică asumată din ultimii ani, răspunsul lui Gheorghe Ștefan a fost următorul:

Gafă a liberalului Cristian Pistol la Piatra Neamț. Senatorul Răzvan Cuc demontează declarațiile șefului CNAIR

”Încep să cred că liberalii nu înțeleg deloc problemele legate de infrastructură! O dovadă în acest sens este conferința de presă la...

ARDE! Nemţeni, goliţi  buzunarele!!

De la 1 ianuarie plătim:  11 lei în plus la fiecare mie de metri cubi gaze naturale; 1 la sută în plus la energia electrică; toate aceste scumpiri ale energiei vor duce la majorări de preţuri de la 5 până la 15 la sută la unele produse şi servicii, deoarece consumatorii industriali vor plăti indexări chiar mai mari decât cei casnici de la 1 ianuarie; se aplică impozitul pe construcţii speciale – 1,5 la sută din valoarea construcţiei şi va duce cel mai probabil la alte scumpiri; vor fi impozitate de acum şi firmele care deţin piscine în scop comercial, dar şi persoanele fizice care au bijuterii sau arme de vânătoare şi de uz personal; vor fi impozitate bijuteriile din aur sau din platină vor fi impozitate cu 1 euro sau 2 euro pe gram, în funcţie de numărul de karate. Pentru armele de vânătoare, taxa este cuprinsă între 500 şi 1.500 de euro, în funcţie de valoare; acciza la tutun creşte cu 67 la sută la mia de ţigarete, aşa încât un pachet de ţigări va ajunge să coste cu 50 de bani mai mult; acciza la băuturi se majorează cu 33 la sută, de la 750 la 1.000 de euro pe suta de litri de alcool pur; benzina şi motorina cu  9 bani la litru.

Ultimul curs valutar stabilit de BNR în 2013, de 4,48 de lei pe euro, va scumpi produsele de import şi va creşte facturile la unele servicii. Un calcul în mare arată că toate aceste scumpiri vor tăia în 2014 din bugetul anual al românilor, şi aşa secătuit de criză, aproximativ 100 de euro.

O FETIŢĂ ESTE PRIMUL NEMŢEAN AL ANULUI 2014

Primul om venit pe lume în 2014 în judeţul Neamţ, este o fetiţă. Prima zi a anului a fost una a echilibrelor între fetiţe şi băieţei – două fetiţe şi doi băieţei.

A doua zi, pe 2 ianuarie, a fost mai mulţi băieţi: din cei 5 copii – 3 sînt băieţi şi două, fete. Tot băiat a fost şi copilul zilei de 3 ianuarie, pînă la orele 16,00. În general, nu au fost probleme, un singur copil s-a născut prematur. (I.C.)

Anul acesta, partidele nemţene se pregătesc de alegeri

  • Luminiţa Vîrlan, primul candidat nominalizat pentru Parlamentul Europei

Între 22 si 25 mai vor avea loc alegerile europarlamentare, România avînd alocat un loc mai puţin decît pînă acum, după intrarea Croaţiei în Uniunea Europeană, la 1 iulie 2013. Astfel, românii vor fi reprezentaţi de 32 de europarlamentari, începînd din 2014. PDL Neamţ a nominalizat deja  candidatul cu care se va prezenta la Bucureşti, Luminiţa Vîrlan, însă este puţin probabil ca în judeţ, ce a mai rămas din dreapta politică, să se concentreze asupra fostului inspector general. Se ştie că eforturile vor fi depuse pentru Elena Băsescu, fiica preşedintelui obţinînd, la ultimele alegeri, cele mai multe voturi, în comuna Alexandru cel Bun.

Tot în acest an, preşedintele României îşi va înceta mandatul de 5 ani, în luna decembrie, însă data alegerilor prezidenţiale nu a fost, încă, stabilită.

Se vor întîmpla în 2014 în Piatra Neamţ…

Anul acesta Paştele ortodox şi cel catolic  se vor sărbători în aceeaşi dată, 20 aprilie;

Se împlinesc 189 de ani de la înfiinţarea primei farmacii în Piatra Neamţ, de către Anton Vorel;

Pe 8 noiembrie se împlinesc 173 de ani de la înaugurarea, în P.N, a primei fabrici de hîrtii din Moldova;

La 15 octombrie – 129 de ani de cînd a fost dată în folosinţă calea ferată;

116 ani de cînd în  municipiu a apărut  sucursala Băncii Naţionale;

 

Şi pe cer…

Sunt așteptate  șapte comete, două eclipse de lună și două de soare. De asemenea un asteroid va trece foarte aproape de pământ. 

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

ADRIAN NIȚĂ ȘI-A DESPUS CANDIDATURA PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ

Echipa noastră pentru Consiliul Local este formată din profesioniști recunoscuți în diverse domenii, care vin cu soluții concrete la problemele cu care se confruntă orașul nostru, precum și cu viziuni inovative pentru dezvoltarea sustenabilă a acestuia.

Poiana Teiului/O alunecare de teren a dus la prăbușirea unui arbore pe șosea. Intervenții ISU, Poliție și Drumuri Naționale

Joi seara, la ora 20:21, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în locaitatea Roșeni din comuna Poiana Teiului un arbore a...

Gârcina/Un autoturism cu două persoane înauntru s-a răsturnat pe carosabil

Un autoturism în care se aflau două persoane s-a răsturnat joi , la ora 17, la Gârcina, anunță ISU Neamț.La locul...

Veteranii de război din județul Neamț. Îndemn pentru generațiile viitoare. Lansare de carte

Cu ocazia celebrării zilei veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial din data de 29 aprilie 2024, Complexul Muzeal Național Neamț marchează acest...

Arest la domiciliu pentru două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat

măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 24 aprilie a.c., acestea au fost prezentate Judecătoriei Roman, care a dispus față de acestea măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.