Terenurile de sport din şcolile pietrene, accesibile şi după cursuri Terenurile de sport din şcolile pietrene, accesibile şi după cursuri
PMP a reluat proiectul de hotărâre privind utlizarea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Piatra Neamţ (curţile şi terenurile de sport exterioare)... Terenurile de sport din şcolile pietrene, accesibile şi după cursuri

PMP a reluat proiectul de hotărâre privind utlizarea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Piatra Neamţ (curţile şi terenurile de sport exterioare) în timpul vacanţelor şcolare precum şi în zilele de sfârşit de săptămână din anul şcolar, în care nu au loc cursuri. Accesul pe terenurile de sport nu seva putea face dacă în acea zi au loc olimpiade şcolare, examene sau festivităţi.

Consilieri locali PMP propun ca accesul în aceste zile libere să fie între orele 9-13,00 şi 14-21,00, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile să se desfăşoare pe lumină naturală. 

Consilierii PMP mai propun ca programul de acces să fie afişat la loc vizibil de conducerea şcolilor. 

Pot folosi terenurile de sport doar elevii care au asupra sa un telefon mobil cu cel puţin un număr de părinte/aparţinător, şi carnetul de elev. 

Potrivit propunerii HCL, elevii vor avea o serie de obligaţii, printre care să nu fumeze, să nu bea şi să folosească terenul exclusiv pentru sport. 

Proiectul a mai fost dezbătut în Consiliul Local Piatra Neamţ şi nu a trecut. Este iniţiativa de care PMP ţine cu dinţii şi, după cum arată majoritatea în Consiliu, este posibil să şi treacă. 

Viaţa Nemţeană