Vot cu mari absenţe în CJ pentru Gala Moroşanu Vot cu mari absenţe în CJ pentru Gala Moroşanu
La cea de a treia şedinţă de Consiliu Judeţean, s-a votat, în sfârşit, suma pe care judeţul Neamţ o alocă Galei Dynamite Fighting Show (156.000 lei)... Vot cu mari absenţe în CJ pentru Gala Moroşanu

La cea de a treia şedinţă de Consiliu Judeţean, s-a votat, în sfârşit, suma pe care judeţul Neamţ o alocă Galei Dynamite Fighting Show (156.000 lei) care va avea loc la Piatra Neamţ, la Sala Polivalentă, pe 19 octombrie. Consilierii judeţeni PNL nu s-au prezentat la şedinţă, pentru a doua oară, după ce, prima dată nu au votat. 

Şedinţa de astăzi a decurs cu prezenţa celor de la PSD-ALDE-PMP. Cei doi dela PMP au venit, au depus un amendament şi au votat contra alocării sumei. 

În mare, ce a de a doua şedinţă extraordinară organizată de CJ pentru acest subiect şi pentru încă un proiect, a decurs cam aşa:

Ionel Arsene, preşedintele CJ: La şedinţă absentează toţi consilieriii de la PNL din ce văd, dar haideţi să le spunem numele (…) Cu 20 de consilieri judeţeni din 34 în funcţie, şedinţa este legal constituită.

Comisiile au avizat favorabil, dar la votul în plen, consilierul PMP, A. Ungureanu a depus un amendament de conţinut:  „E a treia oară pe ordinea de zi acest proiect. Grupul PMP consideră că este un proiect benefic pentru judeţul Neamţ, a fost sprijinit şi de Consiliul Local Piatra Neamţ, dar, urmărind contractul de asociere e vorba de suma şi de bugetul de venit şi cheltuieli, şi facem următoarele constatări. Amendament: la tricouri suma este 20.000 de lei şi ne întrebăm ce număr trebuie confecţionate; de asemenea la închiriere mese scaune anexe,  iarăşi nu avem cantitate. Cerem reducerea bugetului cu suma de 30000 lei cu 10.000 la tricouri şi 20.000 de lei la mese scaune”

„Nici un leu nu se va deconta decât dacă vin cu documente justificative, legale, la noi. Nu vrem să avem probleme, am mai spus că fiecare bănuţ să fie justificat corect. Demult judeţul Neamţ nu a avut parte de aşa  o promovare, aşa cum s-a făcut în această gală. Am avut parte de o promovare cum nici eu n-am gândit-o! Să joci politic această gală, e păcat”, a spus şeful CJ, referindu-se la răfuielile interne ale liberalilor care au dus la absenţa acestora din şedinţă. Amendamentul a fost respins; cu 18 voturi pentru şi două abţineri, proiectul a trecut.

 

Viaţa Nemţeană