Vernisaj Radu Macavei la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” Vernisaj Radu Macavei la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”
Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Neamț și Complexul Muzeal Județean Neamț vă invită la vernisajul expoziției pictorului RADU MACAVEI si invitatelor sale, care va... Vernisaj Radu Macavei la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”
Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Neamț și Complexul Muzeal Județean Neamț vă invită la vernisajul expoziției pictorului RADU MACAVEI si invitatelor sale, care va avea loc la Galeria „Lascăr Vorel”, luni 17 februarie 2020, ora 17.
Prezintă scriitorul Emil Nicolae.

RADU CRISTIAN MACAVEI

Radu Cristian Macavei

 A absolvit în 1989 Facultatea de Artă a Universităţii „George Enescu” din Iaşi, Secţia Pictură. În anii studenţii l-a avut ca maestru pe reputatul pictor şi pedagog Dan Hatmanu.

A expus în ţară (Piatra-Neamţ, Botoşani, Galaţi, Iaşi) şi în străinătate (Belgia şi oraşele greceşti Salonic, Patras ori Atena) atât în colaborare cu alţi colegi de breaslă, cât şi în expoziţii personale.

În 1998 a fost distins cu Diploma de excelenţă la “Toamna veneţiană” (Venezia) şi cu Premiul al II-lea anul următor, la “Masks in Venice” în acelaşi oraş italian.

Despre personalitatea artistică a lui Radu Cristian Macavei, criticul de artă Valentin Ciucă a afirmat: “un temperament frenetic şi o gesticulaţie abundentă asigură lucrărilor sale trasee mereu imprevizibile, spontane şi eclatante dependente doar de starea bună sau rea din momentul creaţiei. Traseele tuşelor grafice dominate de o fantezie debordantă, se ordonează totuşi în jurul unui semn prestabilit uneori sau aleatoriu. Impresia de compoziţie barocă, împinsă până la limita hazardului, asigură desenului voluptăţi demne  de un temperament solar şi inventiv. Trebuie subliniat apetitul său creativ, Radu Macavei fiind permanent în dispoziţie de lucru. Cromatica este vie,uneori solară până la incandescenţă, dar şi, alteori, glacială şi eterică.”(Sursa: http://www.culturaneamt.ro/pictura/)

Viaţa Nemţeană