USR Neamţ abureşte o informaţie după 3 zile USR Neamţ abureşte o informaţie după 3 zile
USR Neamţ şi-a ales preşedintele (în locul lui Radu Samson) sâmbătă, la Roman, acolo unde are un nucleu ceva mai puternic şi de unde... USR Neamţ abureşte o informaţie după 3 zile

USR Neamţ şi-a ales preşedintele (în locul lui Radu Samson) sâmbătă, la Roman, acolo unde are un nucleu ceva mai puternic şi de unde vine şi singurul parlamentar de Neamţ, Iulian Bulai.

Astăzi, USR ne informează că au avut loc alegeri sâmbătă, a treia zi după eveniment. Un ziar din Roman,  romanulfinanciar.ro,  a prezentat informaţia în timpi reali. De acolo, pardon, am citit şi noi că USR organizează conferinţă de alegeri. N-ar trebui să ne supărăm prea tare pe această formaţiune politică dezvoltată ca un balon sub presiune, dar:

  1. Considerăm că după comunicatul vrednic de milă al organizaţiei Piatra Neamţ de după alegerile euro-parlamentare, în care ni s-a explicat cu subiect şi predicat cum a muncit această filială complet invizibilă pentru voturi;
  2. … Şi pentru faptul că având un cuvânt – nu ştim dacă vremelnic sau nu – de spus în politică, nici nu au anunţat conferinţa, nici nu au trimis un comunicat rapid imediat după eveniment…

USR ne trimite o informaţie mai puţin precisă, anume: „Majoritatea delegaților filialelor USR prezenți la Conferință i-au acordat votul de încredere parlamentarului Iulian Bulai, care a mai deținut această funcție de la înființarea organizației până la finalul anului 2017”. 

„Majoritatea” ar trebui să fie o informaţie mai mult decât suficientă. Nu avem număr de participanţi, de membri (ar putea fi şi asta o cauză pentru care presa nu trebuie să vadă această teribilă majoritate), nici o dinamică a filialei Neamţ.

USR ar trebui să vină în faţa nemţenilor să ne spună numărul de membri, pe judeţ, pe organizaţii locale. De exemplu, dacă vrem să vorbim cu preşedintele filialei Piatra Neamţ, unde îl găsim, la ce adresă?

Din fotografie vedem că odată plecaţi spre scenă, a rămas sala goală. Şi pentru că se poate spune, cinstit, că şi aşa au făcut scor istoric în ţară şi la Piatra Neamţ. Accepta verum.

Mai jos, comunicatul integral.

Deputatul Iulian Bulai a fost ales din nou președinte al USR Neamț

 Filiala județeană USR Neamț și-a ales o nouă conducere, în cadrul Conferinței Județene a partidului care a avut loc sâmbătă, 15 iunie, la Piatra Neamț. Majoritatea delegaților filialelor USR prezenți la Conferință i-au acordat votul de încredere parlamentarului Iulian Bulai, care a mai deținut această funcție de la înființarea organizației până la finalul anului 2017. Atunci, deputatul USR Neamț a ales să își prezinte demisia pentru a permite membrilor din teritoriu să se implice activ în creșterea organizației. Reîntoarcerea lui Iulian Bulai la conducerea USR Neamț vine după ce, luna trecută, fostul președinte Radu Samson și-a prezentat demisia pentru a se dedica exclusiv activității locale din Roman.

„Revin la conducerea USR Neamț cu planuri concrete de dezvoltare a filialei județene și cu gândul de a coordona realizarea unui plan de guvernare locală pentru alegerile de anul viitor. USR Neamț a trecut până acum printr-o perioadă de stabilitate cu multă implicare la nivel local și a crescut frumos. Este motivul pentru care, alături de colegii mei, îi mulțumim fostului președinte, Radu Samson, pentru aportul său. Urmează o perioadă grea pentru noi, trebuie să gestionăm un val mare de persoane care doresc să ni se alăture și să continuăm să creștem. Ultimele rezultate ne dau speranțe că am devenit importanți în județul Neamț, iar datoria noastră este să creștem responsabil și să găsim oameni competenți și cu bune intenții pe care să îi prezentăm nemțenilor la alegerile locale din 2020”, a declarant deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Delegații filialelor USR prezenți la Conferința Județeană au votat, totodată, ca numărul celorlalți membri ai Biroului Județean al USR Neamț să crească de la patru la șase persoane, iar perioada mandatului noii echipe de conducere să fie de doi ani. Astfel, noul Birou Județean va fi format din președintele Iulian Bulai și vicepreședinții Ramona Tofan – președinte USR Piatra Neamț, Florin Zaharia – vicepreședinte USR Piatra Neamț, Bogdan Sava – membru USR Roman, Manuel Iacob – vicepreședinte USR Piatra Neamț, Cristina Năsoi – vicepreședinte USR Piatra Neamț și Octavian Pârțac – președintele USR Tămășeni.   

De asemenea, tot sâmbătă s-a stabilit și componența Comisiilor județene de Cenzori și de Arbitraj, unde președinți, după numărul voturilor primite, au fost aleși Paul Bălhuc – membru USR Roman și Vasile Coșofreț – președinte USR Vânători Neamț.

„Conferința de sâmbătă a fost un real exercițiu democratic. Foarte mulți membri au candidat și și-au exprimat ideile, motiv pentru care îi felicit pentru curajul lor de a se implica. Împreună vom ajunge departe și în Neamț”, a concluzionat noul președinte al USR Neamț.

Viaţa Nemţeană