UNIC şi PĂCATELE TINEREŢII cu HERMEZIU! Excepţională degustare de vinuri la Cocoşul de Aur UNIC şi PĂCATELE TINEREŢII cu HERMEZIU! Excepţională degustare de vinuri la Cocoşul de Aur
Restaurantul UNIC a reînviat tradiţia vinurilor bune, a berbecului la proţap, a servirii de calitate, în acestă seară, la tradiţionalul local Cocoş de Aur.... UNIC şi PĂCATELE TINEREŢII cu HERMEZIU! Excepţională degustare de vinuri la Cocoşul de Aur

Restaurantul UNIC a reînviat tradiţia vinurilor bune, a berbecului la proţap, a servirii de calitate, în acestă seară, la tradiţionalul local Cocoş de Aur.

Artiştii serii: Restaurantul UNIC şi Crama HERMEZIU! Actualitate şi istorie care porneşte de la numele de fată al mamei lui Costache Negruzi, cu etimologie veche şi scufundată în legende zbuciumate. 

Între epigramele lui Păstorel, cunoscutele şi savuroasele reclame anti-apă „Fă-mă, Doamne, morcov, ceapă,
Fă-mă, Doamne, tot ce vrei/Praz, dovleac, spanac, ardei…/Dar păzeşte-mă de apă!”, invitaţii degustării vinurilor Hermeziu au debutat cu gustul spumantului Madame Bleu, petiantul care, ne-a asigurat somelierul cramei, Daniel Brănescu, deschide pofta de mâncare. Tocmai s-au servit gustări tradiţionale cu brânză, urdă şi muşchişori, iar în preajmă, se rumeneşte batalul. (foto: Costache Lupu doar degustă)

Vinuri de calitate, servite de Ana şi Andreea. Madame Bleu, ne spune somelierul, este  „Un vin care nu neapărat trebuie să-l asociaţi cu anul nou sau alte sărbători. Este un vin care deschide pofta pentru mâncare .

Dar şi poftă de versuri. Mihai Hanganu, scriitor cunoscut cititorilor locali, s-a inspirat pe loc, încă de la prima degustare:

                                                                  Degustări
                                                              Mihai Hanganu

Vinul face omul faur
Când îl bei cu oameni dragi 
La Cocoşul cel de Aur
Soarbe-l repede şi taci!

Vinul alb sau vinul roşu 
Stă în cană să-l deguşti
Nu mai sta cum şade moşu
Fii rapid, precum un puşti!

Şi a venit lume multă, pentru una dintre cele mai vechi crame ale Iaşiului….

 

 

 

 

 

Al doilea vin degustat, tocmai la timp, a fost PĂCATELE TINEREŢII: Veselia şi împlinirea sufletească sunt terapie de renaştere şi înfrumuseţare, pentru că tinereţea nu e o vârstă, ci o stare de spirit, o beţie a simţurilor, cu „păcatele” ei atât de dorite şi aşteptate!

 

 

A urmat un roze C est Soire, piperat tot de Păstorel: Două lucruri mai alină/Al meu chin şi a mea boală:/Damigeana când e plină/Şi femeia când e goală.

 

 

                                                                                Următoarea degustare a fost o ofrandă adusă resveratrolului. Această minunată substanţă anti-oxidantă, acest pretext perfect al băutorilor de vin roşu, tot din gama PĂCATELE TINEREŢII, cu o culoare îmbietoare. Medicament!

A urmat Cabernet Sovignion, prezentat tot ca un fel de medicament, deşi nu trebuie nimeni convins de beneficiile vinului, mai ales în ambianţa creată, când tocmai se aşeza mult aşteptatul berbecuţ pe mese…

 

Şi seara a continuat cu vinul bun şi gluma bună, şi cu promisiunea Cocoşului de Aur că se va repeta pentru toţi clienţii care vor să-şi petreacă timpul liber, sărbătorile sau evenimentele de grup şi de familie, aici, într-un loc în care generaţiile Pietrei s-au bucurat de 50 de ani!

 

 

 

 

 

Viaţa Nemţeană