Piatra Neamţ: Troleibuzul, spinul din coasta primăriei Piatra Neamţ: Troleibuzul, spinul din coasta primăriei
Subiectul transportului cu maşinile SC Troleibuzul SA a fost reluat astăzi de primarul Dragoş Chitic, în cadrul unei conferinţe de presă. Redăm ad litteram... Piatra Neamţ: Troleibuzul, spinul din coasta primăriei

Subiectul transportului cu maşinile SC Troleibuzul SA a fost reluat astăzi de primarul Dragoş Chitic, în cadrul unei conferinţe de presă.

Redăm ad litteram opinia primarului, aşa cum a fost ea făcută publică în cadrul conferinţei:

Incă o dată se dovedeşte faptul ca in zonele subordonte Consiliului Judetean deciziile se iau pe considerente politice in privinta locuitorilor din Piatra Neamt. Legat de transportul public de persoane , Consiliul de Administratie al societatii Troleibuzul, societate a Consiliului Judetean a luat o decizie politica , reducerea numarului de calatorii pentru persoanele care beneficiaza de gratuitate in Piatra Neamt la doar 10 pe luna . Este o nedreptate, îndraznesc sa spun chiar un abuz care afectează grav persoanele care beneficiaza de gratuitate la transportul public , adică loveste chiar în persoanele vulnerabile din punct de vedere social. 

 Am mai spus iar acum a venit un argument in plus, ca ceea ce administreaza PSD la Neamt functioneaza prost iar de suferit au din păcate si locuitorii din Piatra Neamt.Ce fel de politica este asta ? Cat de fara suflet poti sa fii pentru a lua o astfel de decizie ? Cum poti sa lovesti in niste oameni care si asa au o situatie dificila?

Asa cum i-am obisnuit pe pietreni nu voi privi indiferent un astfel de abuz, o astfel de masura care denota dezinteresul total al PSD la Neamt fata de oamenii din Piatra Neamt . Ii asigur pe pietreni ca ma voi lupta cu toate mijloacele legale pentru a inlatura in cel mai scurt timp aceasta nedreptate.

Pe acelaşi subiect, luna trecută, şeful CJ Neamţ, Ionel Arsene, preciza într-un comunicat de presă:

Prevederile OUG 51/2019 referitoare la acordarea subvențiilor pentru SC Troleibuzul SA de la bugetul local al municipiului Piatra Neamț, orașului Roznov și al comunelor Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești.

OUG nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost publicată zilele trecute în Monitorul Oficial.  
Conform respectivului document, Consiliul Județean Neamț nu mai poate acorda compensații pentru SC Troleibuzul SA, unitate care asigură transport public local de persoane. În aceste condiții, subvențiile se acordă doar de la bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale pe raza cărora se desfășoară activitățile de transport ale SC Troleibuzul SA.

 Prin OUG 51/2019 se face o aliniere a legislației românești la legislația europeană.
Consiliile Locale Piatra Neamț, Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești și Roznov sunt acționari la SC Troleibuzul SA și fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Urbtrans, fiind implicate în activitatea acestei societăți“,.

Consiliul Județean Neamț era singurul din țară care suporta astfel de cheltuieli, pentru susținerea activității unei societăți care desfășoară activități de interes local. Prin OUG 51/2019 li se aduce un act reparatoriu tuturor nemțenilor care suportau, din banii adunați de la ei, o parte din contravaloarea unor servicii prestate, de care ei nu beneficiau

 

Viaţa Nemţeană