Tărîţă, la masa premierilor Tărîţă, la masa premierilor
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărîţă, participă astăzi, 26 noiembrie 2013,  la București, la cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-miniștrii din Europa Centrală şi... Tărîţă, la masa premierilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărîţă, participă astăzi, 26 noiembrie 2013,  la București, la cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-miniștrii din Europa Centrală şi de Est și China.

Anunţul a fost făcut în plenul şedinţei CJ de luni, completat cu informaţia că şeful CJ va participa şi cu prim-ministrul chinez. Oportunităţile pe care şeful CJ speră să le surprindă sînt cele de dezvoltarea economică a judeţului şi cele legate de agricultură. Pe 27 noiembrie, şeful CJ se va întîlni cu primul ministru al Chinei.

Comunicat de presă Guvernul Romîniei

„Alături de Prim-ministrul României Victor Ponta și de Premierul Consiliului de Stat al RP Chineze Li Keqiang, la reuniunea la nivel înalt  vor participa șefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului,  Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei și ministrul de externe din Letonia.

Aceasta este a doua reuniune a șefilor de guverne din țările Europei Centrale și de Est și China, după cea organizată în 2012 la Varșovia.

Cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la București, Prim-miniștrii vor evalua  stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Varșovia, vor aborda domeniile și mijloacele concrete de dinamizare a relațiilor comerciale și investiționale între cele două zone, prin proiecte de cooperare în domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism.

Prin prezența a 10 Prim-miniștri din statele membre UE și a ministrului de externe leton, dialogul Europa Centrală și de Est cu China  asigură complementaritateași susține consolidarea relațiilor mai ample dintre UE şi China. (comunicat de presă Guvernul României.)

Viaţa Nemţeană