Tăriceanu îi dă de lucru lui Asaftei: ALDE merge singur la locale şi trebuie să demonstreze că este un partid! Tăriceanu îi dă de lucru lui Asaftei: ALDE merge singur la locale şi trebuie să demonstreze că este un partid!
ALDE Neamţ se numără printre filialele care au adoptat rezoluţia în care îi cere lui Tăriceanu să candideze, în condiţiile în care la vârful partidului,... Tăriceanu îi dă de lucru lui Asaftei: ALDE merge singur la locale şi trebuie să demonstreze că este un partid!

ALDE Neamţ se numără printre filialele care au adoptat rezoluţia în care îi cere lui Tăriceanu să candideze, în condiţiile în care la vârful partidului, este aproape certă candidatura acestuia la prezidențiale.

Deşi există destule voci care au văzut în ALDE un partid terminat, în urma analizei făcute în interiorul formaţiuni, se conturează o relansare a partidului începând cu alegerile locale, în fiecare filială.

Surse din conducerea ALDE au spus ȘTIRIPESURSE.RO care sunt, în linii mari, motivele eșecului de la alegerile pentru Parlamentul European, unde formațiunea a luat 4% din voturi.

1. Lipirea de PSD și de Liviu Dragnea

2. Absența lui Călin Popescu Tăriceanu de pe listă a făcut că alegătorii să nu-l asocieze pe acesta cu partidul

3. Prezența ridicată la urne: în ALDE estimările erau făcute pentru o prezență redusă de maximum 35%

4. În ziua votului s-au pierdut procente importante: nu au ieșit la vot toți simpatizanții ALDE

5. Unele filiale s-au plâns că unele voturi anulate ar fi fost din partea unor simpatizanți ALDE

ȘTIRIPESURSE.RO mai precizezază că „principala soluție de ieșire din impas găsită în ALDE este candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale. Prin prezența acestuia pe buletinul de vot, ALDE vrea să demonstreze că ia mai mult de 4% din voturi și are un viitor.

Ținta o reprezintă alegerile locale din 2020, unde ALDE vrea să candideze singur și partidul mizează că o să își revină din pumni prin prestația lui Tăriceanu la prezidențiale”, a sdăugat sursa citată.

 

Viaţa Nemţeană