Surpriză uriaşă pentru un gospodar din Hoiseşti: Un ansamblu folcloric a venit să-i culeagă porumbul! Surpriză uriaşă pentru un gospodar din Hoiseşti: Un ansamblu folcloric a venit să-i culeagă porumbul!
Membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ au făcut un gest inedit pentru un gospodar... Surpriză uriaşă pentru un gospodar din Hoiseşti: Un ansamblu folcloric a venit să-i culeagă porumbul!

Membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ au făcut un gest inedit pentru un gospodar din judeţ, acum, la culesul porumbului.

Pentru că în această perioadă de restricţii le lipseşte contactul direct cu publicul, „au ieşit din sala de repetiţii şi au plecat în căutarea frumosului din natură. Au întâlnit în drumul lor gospodari aflaţi la muncile de toamnă. Cum îi stă bine românului harnic, tinerii artişti de la „Floricică de la munte” nu au putut sta deoparte şi au intrat în „hora” muncilor de sezon. Astfel ei au ajutat la strângerea porumbului unui gospodar din satul Hoiseşti, comuna Mărgineni.

Munca a fost împletită cu voia bună, cântul şi jocul moştenit din străbuni au completat atmosfera de bună dispoziţie a unei frumoase zile de octombrie”, informează Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Instituţia ne-a obişnuit, în ultimii ani, cu manifestări frumoase, de ţinută, cu un ecou care a trecut cu mult graniţele judeţului.

Culesul porumbului cu „Floricică de la Munte” (un ansamblu folcloric foarte de apreciat în ţară şi în străinătate), este o altă manifestare, pe care Centrul de Cultură o va publica în curând, pe site-ul său.

Ocazie cu care vom afla, probabil, numele şi reacţia gospodarului surprins de acest gest inedit.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.