Studiu: Aflux de apă subterană în zona drumului care duce la Bisericani. Se cere opinia specialiştilor universitari Studiu: Aflux de apă subterană în zona drumului care duce la Bisericani. Se cere opinia specialiştilor universitari
S-au găsit cauzele deteriorării rapide a drumului care duce spre Sanatoriul Bisericani, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene: „Studiul geotehnic comandat pentru problemele... Studiu: Aflux de apă subterană în zona drumului care duce la Bisericani. Se cere opinia specialiştilor universitari

S-au găsit cauzele deteriorării rapide a drumului care duce spre Sanatoriul Bisericani, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene:

„Studiul geotehnic comandat pentru problemele din zona Bisericani a fost finalizat și acum știm că există aflux de apă subterană, acumulată acum două-trei luni.
Pentru a obține cele mai avizate opinii la problema de pe drumul de la Bisericani, am solicitat și sprijinul unor profesori universitari, care ne vor ajuta să identificăm soluția optimă pentru consolidarea versantului din zonă. De asemenea, este în curs de realizare și o expertiză în urma căreia se vor stabili ce lucrări sunt necesare atât la nivelul terenului, cât și al infrastructurii rutiere. 
Problemele pe acest traseu au apărut în urma ploilor abundente din mai și iunie anul acesta”.

Drumul spre Bisericani a fost modernizat anul trecut. Lucrarea a fost recepţionată în anul 2018 şi are o perioadă de garanţie de 36 de luni. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 şi revizuit înainte de licitaţie, în 2015. 

Partea carosabilă a fost afectată în trei puncte. Consiliul Judeţean (administratorul drumului) a  adoptat o soluție temporară – fisurile apărute pe șosea au fost plombate și nivelate, astfel încât să se poată circula pe o singură bandă. Evoluția situației și traficul din zonă sunt monitorizate 24 de ore din 24. 

„Sunt convins că specialiștii cu care colaborăm vor rezolva problemele de pe acest drum”, a precizat Arsene.

 

 

Viaţa Nemţeană