Soarta primarului PNL Dragoş Chitic: Cozmanciuc, declaraţie în avanpremieră la hotărârea BPJ de vineri? Soarta primarului PNL Dragoş Chitic: Cozmanciuc, declaraţie în avanpremieră la hotărârea BPJ de vineri?
Demisia primarului Dragoş Chitic din preşedinţia organizaţiei PNL Piatra Neamţ va fi discutată vineri după amiază, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Direct pe subiectul... Soarta primarului PNL Dragoş Chitic: Cozmanciuc, declaraţie în avanpremieră la hotărârea BPJ de vineri?

Demisia primarului Dragoş Chitic din preşedinţia organizaţiei PNL Piatra Neamţ va fi discutată vineri după amiază, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Direct pe subiectul demisiei în conferinţa de presă, preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a declarat: 

Organizaţia municipală are un Birou Permanent ales. Dl. Dragoş Chitic şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, dar organizaţia şi-a desfăşurat activitatea în condiţii optime(…). Situaţia politică din PNL Piatra Neamţ o vom discuta într-un Birou Permanent Judeţean săptămâna viitoare (săptămâna aceasta, nn). Nu este nimic netransparent, va fi o singură comunicare publică, pentru toată lumea”.

O altă declaraţie însă, pierdută în multitudinea informaţiilor din conferinţa de presă, vine tot de la Mugur Cozmanciuc, după ce primarul Dragoş Chitic a vorbit în debutul conferinţei(probabil în calitate de proaspăt preşedinte demisionar), despre activitatea PNL la Piatra Neamţ, şi despre faptul că „PNL Neamţ şi PNL Piatra Neamţ sunt organizaţii decise să câştige alegerile euro-parlamentare în municipiu şi în judeţ„(Dragoş Chitic).

Replica preşedintelui Cozmanciuc a venit imediat:

„Vă mulţumim, domnule primar, pentru ceea ce aţi făcut, ŞI, MAI ALES, PENTRU CEEA CE VEŢI FACE!”

O astfel de declaraţie, privită în contextul unei decizii viitoare, reflectă o anumită promisiune de stabilitate la Piatra Neamţ unde PNL chiar nu are nevoie de un primar preşedinte demisionar. În această situaţie, este şi o promisiune de curăţenie în organizaţia locală, de rezolvare a unor probleme urâte dintre grupări, problemele care se ţin ascunse de declaraţiile publice şi pe care le ştie tot târgul. Şi care au forţat demisia lui Dragoş Chitic. 

Pe de altă parte, „ŞI, MAI ALES, PENTRU CEEA CE VEŢI FACE!”, ar putea fi interpretat şi ca o idee pentru Dragoş Chitic, aceea că că ar fi bine să lase organizaţia în pace. Puţin probabil, având în vedere maturitatea politică a lui Mugur Cozmanciuc. 

 

Viaţa Nemţeană