Serviciile sociale din municipiile României, la Piatra Neamţ. Conferinţă Naţională Serviciile sociale din municipiile României, la Piatra Neamţ. Conferinţă Naţională
Municipiul Piatra Neamt va găzdui, în perioada 27-28 iunie 2019 , Conferința Națională a Serviciilor Sociale din cadrul autoritătilor publice locale cu tema –... Serviciile sociale din municipiile României, la Piatra Neamţ. Conferinţă Naţională

Municipiul Piatra Neamt va găzdui, în perioada 27-28 iunie 2019 , Conferința Națională a Serviciilor Sociale din cadrul autoritătilor publice locale cu tema – “Propuneri de intervenție în cadrul legislativ actual și modele de bune practici existente în domeniul serviciilor sociale.”

Organizatorii evenimentului sunt Direcția de Asistență Socială din cadrul Primariei Piatra-Neamț, în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România – Corpul Profesional al Specialiștilor în Servicii Sociale.

 

„ Municipalitatea pietreană a alocat suma de 5000 de lei pentru susţinerea acestei manifestări. Alegerea oraşului Piatra Neamţ drept gazdă a acestui eveniment ne onoreaza si este si o recunoastere a calitatii si diversităţii serviciilor sociale oferite de municipalitatea pietreana premiate anul trecut la Gala Excelentei in Administratie. La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, ai Asociației Municipiilor din România, specialiști din sistemul public și privat de asistență socială, voluntari, reprezentanți ai societății civile și mass-media locală”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

 

Evenimentul are ca obiectiv îmbunătățirea cadrului legislativ și propunerea de intervenții în practica socială, în vederea creșterii calității serviciilor odată cu facilitarea schimbului de experiență și a modelelor de bune practici.

 

Conferința se va desfășura prin ateliere de lucru cu participanții, pe comisii de specialitate (buget, juridic), referitoare la cadrul legislativ din domeniu, standardele minime de calitate pentru serviciile sociale, alocarea bugetară aferentă anului 2019 în planul social, proceduri de intervenție în cazurile de violență domestică, în vederea îmbunătățirii, consolidării și creșterii sustenabilității sistemului de asistență socială și promovarea incluziunii sociale pentru grupurile aflate în risc. Propunerile rezultate din atelierele de lucru vor fi analizate, centralizate și transmise la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în vederea consolidării cadrului legislativ din domeniul social.

 

Viaţa Nemţeană