Semnal de alarmă: Caii de la Baza Hipică, îmbolnăviţi cu apă din Bistriţa! În această seară, vizită a medicului veterinar Semnal de alarmă: Caii de la Baza Hipică, îmbolnăviţi cu apă din Bistriţa! În această seară, vizită a medicului veterinar
Frumoasele exemplare cabaline de la Baza Hipică Piatra Neamţ, beau, de două zile, apă cărată cu căldările din Bistriţa, pentru că o conductă avariată... Semnal de alarmă: Caii de la Baza Hipică, îmbolnăviţi cu apă din Bistriţa! În această seară, vizită a medicului veterinar

Frumoasele exemplare cabaline de la Baza Hipică Piatra Neamţ, beau, de două zile, apă cărată cu căldările din Bistriţa, pentru că o conductă avariată – a câta oară? – aparţinând Apaserv, şi care alimentează cunoscuta bază „Virgil Bărbuceanu” nu a a putut fi reparată.

Costache Lupu, directorul Bazei Hipice Piatra Neamţ a fost azi dimineaţă la Compania Judeţeană Apaserv pentru a sesiza faptul că (din nou), s-a spart conducta.

Mi-au spus că o vor remedia imediat, o echipă lucrează acolo, în preajma ştrandului. M-am întors şi nici o echipă nu lucra acolo, am plecat pe la ora 12,00 din bază, din nou nu era apă, şi nici acum, la orele 16.00. Nu e prima oară când această conductă ne face probleme, acum au spus că din cauza îngheţului, dar se întâmplă şi vara. Aici nu vorbim de gloabe, vorbim de cai înscrişi în prestigioase concursuri naţionale şi internaţionale. Am plătit doi oameni să care apă din Bistriţa”, a spus directorul Bazei Hipice Piatra Neamţ.

Potrivit normativelor în vigoare, caii de la bază trebuie adăpaţi numai din sursă verificată. De asemenea, şi mâncarea se aduce tot din sursă verificată. 

Nu ştim cât de bună este apa Bistriţei („de unde sursă verificată!”, spune Costache Lupu), cert este că există un risc destul de mare să le dai să bea apă de acolo unde, nu de mult timp, existau confirmări de infestare cu bacterii puternice.

„Deja un ponei a dat semne de boală. Am chemat doctorul în această seară, să le facă un control. Primul pericol îl reprezintă tulburările digestive. Mai grav ar fi fost dacă nu le-am fi dat apă deloc. Uni dintre ei au început să tremure. Nu avem ce face. M-am rugat de cei de la Apaserv să remedieze situaţia, care datează de ieri dimineaţă”, a precizat directorul Costache Lupu.

Circa 3000 de euro valorează acum un cal de la Bază. „Vorbim de exemplarele care ne reprezintă în concursuri”, spune directorul. 

 

 

Viaţa Nemţeană