S-a hotârât! Masca, obligatorie şi în spaţiile publice din Neamţ! Vezi unde şi de când! S-a hotârât! Masca, obligatorie şi în spaţiile publice din Neamţ! Vezi unde şi de când!
HOTĂRÂREprivind unele măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ Notă: hotărârea s-a luat astăzi, la Prefectura Neamţ în... S-a hotârât! Masca, obligatorie şi în spaţiile publice din Neamţ! Vezi unde şi de când!

HOTĂRÂRE
privind unele măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ

Notă: hotărârea s-a luat astăzi, la Prefectura Neamţ în conformitate cu un set de legi şi reglementări pe care nu le vom mai enumera;

HOTĂRĂŞTE:
Art. 1. (1) Începând cu data de 05 august 2020, orele 06:00 se instituie
obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume:
a) pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent);
b) la oficierea oricărui tip de eveniment;
c) muzee şi alte obiective turistice;
d) lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice.
(2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.
Art. 2. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la alin. (1) se urmăreşte de către structurile Ministerului Afacerilor Interne şi de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Notă: în Neamţ sunt 466 de cazuri active (depistaţi pozitiv internaţi şi izolaţi asimptomatici) din 1359 de infectări, număr total începând din martie;


Art. 3. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, unităților administrativ teritoriale din județul Neamț, serviciilor publice deconcentrate, Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Iaşi, Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, protopopiatelor, precum și către mass-media.

PREŞEDINTE,
PREFECT
George LAZĂR

Viaţa Nemţeană