Reorganizare în ALDE Neamţ: birou judeţean nou şi doi consilieri comunali excluşi! Reorganizare în ALDE Neamţ: birou judeţean nou şi doi consilieri comunali excluşi!
(sursa foto: TVM Neamţ) Reorganizare cu demiteri, excluderi, noi numiri şi mutări în eşaloanele secundare ale unor foşti preşedinţi, la ALDE Neamţ, luna acesta.... Reorganizare în ALDE Neamţ: birou judeţean nou şi doi consilieri comunali excluşi!

(sursa foto: TVM Neamţ)

Reorganizare cu demiteri, excluderi, noi numiri şi mutări în eşaloanele secundare ale unor foşti preşedinţi, la ALDE Neamţ, luna acesta.

Toate aceste mişcări erau previzibile şi aşteptate, după ce, în şedinţa Biroului Politic Central ALDE  din 9 iulie,  s-a aprobat dizolvarea a 37 birouri politice teritoriale care au obţinut sub 5 la sută la alegerile europarlamentare.

„S-a făcut atunci foarte mult tam-tam, din necunoaştere, pe o anumită foaie de pripas, că Asaftei a fost demis, că s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat (…) nu a fost decât o încercare de a dezinforma cetăţenii. Dar, mai mult, cred că unii au o apetenţă extraordinară de a se face de râs prin cuvântul scris”, a spus preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, într-o conferinţă de presă.

„Iată-ne astăzi într-un formulă nouă. Am înnoit birourile politice municipale şi orăşeneşti. Componenţa noului Birou Politic Local s-a întrunit pe 2 august şi a hotărât dizolvarea birourilor politice de la municipii şi oraşe. Acţiunea va continua şi cu dizolvarea unor birouri la nivelul comunelor, acolo unde a fost lipsă de implicare a celor care trebuia să-şi aducă spijinul pentru alegerile euro-parlamentare”,a precizat liderul ALDE Neamţ.

A fost retras sprijinul politic pentru 2 consilieri locali. Este vorba despre un consilier de la Negresti si unul de la Sagna.

„Avem în calcul că unul din aceşti consilieri nu şi-a achitat nici măcar cotizaţia”, a adăugat şeful ALDE.

La Piatra Neamţ, în locul consilierului judeţean Iulian Luca, a venit un inginer mai tânăr, cu vechime în partid în formula când ALDE nu era încă rezultatul fuziunii între Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator:

Ciprian Ion Morariu este noul sef al organizatiei ALDE Piatra- Neamt: „Am 42 de ani si este de profesie inginer. Sunt casatorit, am 2 copii, născut şi crescut la Piatra Neamţ si sunt membru ALDE de 2 ani”. Rezumând, noul şef ALDE este omul „care tace şi face”, spune Asaftei, care a enumerat câteva dintre acţiunile umanitare pe care Cirpian Morariu le-a ţinut sub tăcere.

George Emil Buga  este nou sef al organizatiei ALDE Roman. „Am 33 de ani si este inginer silvic la Ocolul Silvic Roman, viitor căsătorit după 3 săptămâni. Abia aştept să lucrăm împreună, pentru creşterea partidului la nivel local şi nu numai”.

La Tg. Neamţ s-a reconfirmat pe funcţie Viorel Bălţătescu , la Bicaz a fost numit col.rez Matei Eugen, la Roznov – prof .Valeriu Socol. Toţi, în regim de interimat.

Roxana Mihailă este membra a Biroului Permanent Interimar ALDE Piatra- Neamt, noua preşedintă a Organizatiei de Femei ALDE Piatra- Neamţ.  ONG, denumit Asociaţia pentru Drepturile Omului si Solidaritate Sociala.

 

Viaţa Nemţeană