Regele Valsului, românul din patrimoniul UNESCO, la Vacanţele Muzicale din Piatra Neamţ! Regele Valsului, românul din patrimoniul UNESCO, la Vacanţele Muzicale din Piatra Neamţ!
Compozitorul Eugen Doga,  renumit în toată lumea pentru valsul considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, concertează la Piatra... Regele Valsului, românul din patrimoniul UNESCO, la Vacanţele Muzicale din Piatra Neamţ!

Compozitorul Eugen Doga,  renumit în toată lumea pentru valsul considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, concertează la Piatra Neamţ, la cea de a 46-a ediţie a Vacanţelor Muzicale!

Miercuri, 3 iulie, începând de la ora 21,00, în Piaţa Turnului (Curtea Domnească), Orchestra Simfonică a Companiei Naţionale „TELERADIO MOLDOVA„- dirijor Dumitru Cârciumaru şi Eugen Doga vor cânta în cea de a patra zi a Vacanţelor Muzicale, ediţia 2019. 

Celebra compoziție din filmul „Tandra și gingașa mea fiară” este supranumită „cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.

Seara Eugen Doga va fi o seară memorabilă!

Pentru mine este o bucurie să-l avem pe Eugen Doga, mi-am dorit să-l aduc de acum doi ani, dar atunci el a fost la Festivalul Enescu. Ne-am axat mai mult pe muzica clasică, anul acesta. Nu mai avem seară tradiţională dar avem muzică veche. Mulţumesc Consiliului Judeţean, partenerilor şi sponsorilor, media, şi bineînţeles, publicului”, a precizat  Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură şi Arte Neamţ.

„Consider o mare realizare prezenţa maestrul Eugen Doga care este un nume vehiculat în toate ţările europene şi pe care l-aş pune alături de Enio Moricone şi de Vladimir Cosma. Ca orice om de valoare şi un profesionist desăvârşit, este un om extraordinar de modest. De la primul contact cu el a spus: „Dar, eu vreau să vin la Piatra Neamţ!”. Din punctul meu de vedere, seara Eugen Doga va fi o seară memorabilă”, a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, directoarea artistică a festivalului, Mihaela Spiridon.

În anul 1997 fost decorat cu Ordinul Republicii, iar în 2000 cu Ordinul Steaua României în grad de ofițer. În 2008 a primit Ordinul Pentru merite în fața Patriei (acordat de Rusia), Ordinul Dinamo România în grad de Comandor, Medalia „Mihai Eminescu” și Medalia de Aur „Omul secolului XX”.

Viaţa Nemţeană