Prezidenţiale: Asaftei (ALDE) lansează candidatura lui Tăriceanu la Neamţ Prezidenţiale: Asaftei (ALDE) lansează candidatura lui Tăriceanu la Neamţ
„Un punct se desprinde din realitatea pe care o cunoaşteţi, acela că, indiferent ce recomandă unele sondajele, un lucru este clar: ALDE şi-a dublat... Prezidenţiale: Asaftei (ALDE) lansează candidatura lui Tăriceanu la Neamţ

„Un punct se desprinde din realitatea pe care o cunoaşteţi, acela că, indiferent ce recomandă unele sondajele, un lucru este clar: ALDE şi-a dublat scorul faţă de 2016! Suntem la 14 la sută iar preşedintele partidului, domnul Călin Popescu Tăriceanu este la 41 la sută în preferinţele românilor pentru preşedinţia ţării. Români au în faţa lor o persoană politică de excepţie, un om cu un mesaj foarte clar , care pune înainte de toate România şi bunăstarea tuturor cetăţenilor României, indiferent că sunt români, secui, saşi, unguri, alte naţionalităţi”, a fost lansarea preşedintelui ALDE la Neamţ, de către Ion Asaftei, şeful organizaţiei judeţene.

„Cu asemenea situaţie, suntem în situaţia de negociere de candidat unic între PSD şi ALDE. 14 la sută ne poziţionează ca un partid consolidat, care poate juca pe eşicherul politic de o manieră în care majoriatea guvernamentală nu se poate face fără ALDE”, a adăugat Asaftei, în cadrul unei conferinţă de presă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că se gândeşte „serios” la o candidatură pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestuia an, dar a precizat că PSD şi ALDE nu au luat încă o decizie în acest sens şi că o candidatură comună a celor două partide ar avea şanse mai mari decât candidaturi separate.

Mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale. Dar de aici până la a anunţa candidatura, că o să mă întrebaţi: mergeţi singur, mergeţi cu PSD-ul? Nu mă întrebaţi lucrurile astea, că încă nu am luat această decizie. Când o să o iau, sigur că o să aflaţi mai mult, dacă o să o iau şi când o să o iau”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu la Digi24.

Potrivit lui Tăriceanu, pentru candidatura sa la prezidenţiale „există diferite variante”. El a subliniat că ALDE se află în coaliţie cu PSD şi că „cel mai probabil o candidatură comună are şanse mai mari decât două două candidaturi separate”.

 

Viaţa Nemţeană