Piatra Neamţ: impozit dublu pentru unele bunuri, zero pentru altele. Facilităţi fiscale aprobate de Consiliul Local Piatra Neamţ: impozit dublu pentru unele bunuri, zero pentru altele. Facilităţi fiscale aprobate de Consiliul Local
Consiliul Local Piatra Neamţ a aprobat valoarea taxelor şi impozitelor pentru anul 2020, dar şi unele facilităţi fiscale pentru debitorii mai vechi. Dacă taxele... Piatra Neamţ: impozit dublu pentru unele bunuri, zero pentru altele. Facilităţi fiscale aprobate de Consiliul Local

Consiliul Local Piatra Neamţ a aprobat valoarea taxelor şi impozitelor pentru anul 2020, dar şi unele facilităţi fiscale pentru debitorii mai vechi.

Dacă taxele şi impozitele pe clădiri nu se vor mări anul viitor( se aplică rata inflaţiei dar şi o reducere de 10 la sută pentru plata până la 1 martie), unele proprietăţi vor fi impozitate dublu:

„În scopul de a încuraja cetăţenii să-şi achiziţioneze maşini care nu poluează mediul înconjurător, pentru maşinile electrice impozitul este zero, iar pentru maşinile hibrid se aplică o scutire de 95%. La fel ca în 2019, şi în 2020 proprietăţile neîngrijite vor fi impozitate dublu.

Reamintesc, de asemenea, faptul că Primăria Piatra Neamţ acordă, în această perioadă, o facilitate fiscală importantă debitorilor care au o creanţă de natură fiscală faţă de bugetul local al Municipiului Piatra-Neamţ, respectiv anularea penalităţilor de întârziere pentru obligaţiile fiscale datorate către bugetele locale, restante la 31.12.2018. Cererile în acest sens se pot depune la Direcţia de Taxe si Impozite a Primăriei Piatra Neamţ până la data de 16.12.2019″, a declarat primarul municipiului, Dragoş Chitic.

Impozitarea dublă pentru proprietăţile neîngrijite a început încă de anul trecut la Piatra Neamţ.

Viaţa Nemţeană