Orban, declaraţia care ar putea schimba decizia conducerii liberale de la Neamţ: Rămâne sau pleacă Chitic? Orban, declaraţia care ar putea schimba decizia conducerii liberale de la Neamţ: Rămâne sau pleacă Chitic?
Dizolvarea Biroului Politic PNL la Piatra Neamţ, prin decizia conducerii judeţene, despre care s-a prezumat acceptul lui Ludovic Orban, şeful partidului, s-a văzut altfel... Orban, declaraţia care ar putea schimba decizia conducerii liberale de la Neamţ: Rămâne sau pleacă Chitic?

Dizolvarea Biroului Politic PNL la Piatra Neamţ, prin decizia conducerii judeţene, despre care s-a prezumat acceptul lui Ludovic Orban, şeful partidului, s-a văzut altfel la Consiliul Naţional al PNL, de ieri. 

În esenţă, conflictul – căci, oricât de diplomat s-ar exprima Mugur Cozmanciuc, pedalând pe termeni statutari, există un conflict – până la urmă, se rezumă la Dragoş Chitic (deocamdată, ex-preşedinte PNL Piatra Neamţ) şi Mugur Cozmanciuc (preşedinte de facto al organizaţiei judeţene).

Nici unul, nici altul nu au sprijin deplin în organizaţiile pe care le conduc. Fiecăruia în parte are ce i se reproşa, dar nu ne lansăm acum într-o analiză pe care au făcut-o alţii şi, poate cel mai bine, membri de partid care nu au nici un interes, de nici un fel.

Miza, acum e mai sus. E Orban-Cozmanciuc.

Conferinţă de presă PNL, vineri, 9 martie:

Întrebare: Clarificarea poziției domnului președinte PNL Ludovic Orban cu privire la decizia de dizolvare a BPL PNL Piatra Neamț?

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc: Eu vă spun în felul următor, o astfel de decizie nu este plăcută. Nici pentru mine, nici pentru un alt coleg din Biroul Județean. Nu este o situație confortabilă, trebuie să admitem. Însă nu o să fac niciun fel de comentariu legat de afirmația văzută în spațiul public preluată, citată unii zic ca fiind a domnului Orban, alții ca fiind a purtătorului de cuvânt Ionel Dancă. Nu o să fac niciun fel de referire. Am să o altă precizare: Deciziile luate sunt statutare, lucrurile se vor rezolva statutar, corect, în interiorul PNL. Oricât de mult v-ați dori fiecare dintre dvs să obțineți o afirmație care să ducă în interpretări vă spun că nu va exista. PNL va merge mai departe, lucrurile sunt făcute corect, statutar. Decizia într-adevăr, fiecare dintre cei care sunteți astăzi aici ca și colegii mei putem spune că nu este plăcută sau confortabilă, pentru că vorbim despre colegi de-ai noștri, nu vorbim despre altceva. Și în politică, în orice organizație că ne place sau nu ne place trebuie să ne acceptăm toți colegii. Însă deciziile luate trebuiesc respectate.

Ludovic Orban, duminică:

Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia ca PNL va câştiga alegerile”, a continuat acesta.

Cine şi când a făcut blat cu PSD, chiar ar fi frumos de aflat, şi mai ales, în favoarea cui s-a făcut. Mai nuanţat, cine a mers aproape lin către o funcţie pentru care, în 2004, s-a dat o bătălie electorală unică într-un municipiu din Neamţ.

Viaţa Nemţeană