NEMŢENI CARE VOR SĂ CUCEREASCĂ ÎNĂLŢIMILE CONTINENTULUI NEGRU NEMŢENI CARE VOR SĂ CUCEREASCĂ ÎNĂLŢIMILE CONTINENTULUI NEGRU
In perioada 10-27 iulie 2013 trei membri ai expeditiei pietrene din Himalaya 2012 vor continua programul alpin cu un proiect nou: Ciprian Chelariu, Robert... NEMŢENI CARE VOR SĂ CUCEREASCĂ ÎNĂLŢIMILE CONTINENTULUI NEGRU

In perioada 10-27 iulie 2013 trei membri ai expeditiei pietrene din Himalaya 2012 vor continua programul alpin cu un proiect nou: Ciprian Chelariu, Robert Tutuianu si Ionut Stefanescu si-au propus sa zboare in Africa pentru a merge pe cei mai inalti doi munti de pe continentul negru: in Kenya – Mount Kenya ( Vf Nelion 5188 m) si in Tanzania – Kilimanjaro (Uhuru Peak 5 895 m). Ambele obiective propuse sunt frumoase si spectaculoase. Frumoase deoarece pentru a ajunge pe varf trebui strabatute mai multe benzi de vegetatie cu flora si fauna specifica de la zona desertica la savana, apoi diferite tipuri de paduri si in final la zona alpina inalta. Cu toate că cei doi munti sînt situati într-o regiune tropical-ecuatorială fierbinte, una din cele mai calde regiuni de pe glob, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui Kilimanjaro există zăpadă permanentă, respectiv un ghețar.
“Masivul muntos este de origine vulcanică, mai exact este un stratovulcan. Date furnizate de specialiști în 2003 atestă că magma se găsește doar la circa 400 de m sub fundul solidificat al craterului din vârf. Datorită poziționării anasamblului montan la limita de coliziune a plăcilor tectonice africane și a celei numite placa tectonică a Somaliei (placa de est), există o posibilitate permanentă de erupție vulcanică. De asemenea, prin ciocnirea acestor două plăci, în urmă cu milioane de ani, s-a format Marele Rift al Africii, care ar putea deveni, conform unor estimări geologice, un nou ocean.” – wikipedia.
In Kenya, dintre cele doua varfuri ale masivului a fost ales ca obiectiv Nelion deoarece pentru a ajunge pe varf avem de escaladat un perete de 500 de metri (intre 4 700m si 5 188m) traseu care implica echipament specific si tehnici avansate de alpinism si escalada pe stanca.
Pentru fiecare dintre membrii expeditiei escaladarea celor 20 de lungimi de coarda la aceasta altitudine constitue o premiera si o provocare.
Pentru Kilimanjaro starea vremii, starea sanatatii si aclimatizarea la altitudine constituie
factori ce pot influenta echipa.
Ciprian, Robert si Ionut si-au propus dupa intoarcerea din Africa alte planuri care cuprind varfuri din Alpi, America de Sud si un nou capitol in Himalaya alaturi de grupul de alpinisti din care mai fac parte si Viorel Tofan, Simion Poiana (Skill), Cristi Rica, Lucian Mihai, Tony Pruteanu, Sorin Baciu si Marin Amarinei.

Viaţa Nemţeană