Neamț: vreme atipică până la mijlocul lunii viitoare Neamț: vreme atipică până la mijlocul lunii viitoare
În Neamț, până la mijlocul lunii viitoare, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. Precipitațiile vor fi puține cantitativ, și se vor înregistra... Neamț: vreme atipică până la mijlocul lunii viitoare

În Neamț, până la mijlocul lunii viitoare, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. Precipitațiile vor fi puține cantitativ, și se vor înregistra în special după data de 9 decembrie.

În Moldova, conform Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 18 – 25 noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Meridionali și în general deficitar în rest, mai ales în regiunile intracarpatice.

În perioada 25 noiembrie-2 decembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toată țara. În săptămâna 2-9 decembrie, valorile aerului va avea valori ușor mai mari decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat va fi deficitar la nivelul întregii țări. În perioada 9-16 decembrie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

La Piatra Neamț, în acest weekend, vremea va fi caldă, cu valori maxime cuprinse între 10 și 12 grade Celsius. Cerul va fi variabil. Noaptea, minima din termometre va scădea până la 6-7 grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări izolate.

Viaţa Nemţeană