Neamţ: Primarul revoluţiei! De 31 de ani neîntrerupţi se află în fruntea comunei Neamţ: Primarul revoluţiei! De 31 de ani neîntrerupţi se află în fruntea comunei
Sunt doar doi primari în România care au rezistat timp de peste 3 decenii în funcţie, fideli aceluiaşi partid şi capabili să menţină simpatia... Neamţ: Primarul revoluţiei! De 31 de ani neîntrerupţi se află în fruntea comunei

Sunt doar doi primari în România care au rezistat timp de peste 3 decenii în funcţie, fideli aceluiaşi partid şi capabili să menţină simpatia şi încrederea electoratului, indiferent de culoarea valurilor politice care au venit peste ţară şi peste judeţ.

Doinel Grumezescu, unul dintre ei, este primarul comunei Bozieni din judeţul Neamţ, aflat la cel de al 7-lea mandat, toate câştigate din primul tur. Este de stânga „întotdeauna am fost de stânga”, spune el, şi va candida din nou în septembrie 2020, „definitiv şi irevocabil pentru ultimul mandat”, precizează Doinel Grumezescu.

În 1989, după revoluţie, încă înainte de primele alegeri, Doinel Grumezescu a fost „dus” primar, şi acolo a rămas.

Este de înţeles că cele 7 mandate nu s-au cucerit doar în baza farmecului personal şi că primarul şi-a pus amprenta pe dezvoltarea comunei. De la infrastructură până la activităţile culturale şi sportive, Bozienii este o comunitate care contează.

Are echipă de fotbal în liga a IV-a şi un festival de datini şi tradiţii care a început în primul an al mandatului său de primar.

Alege cu greu o investiţie de suflet. Insistăm la primarul care a condus comuna timp de trei decenii, să ne spună care este cea mai dragă realizare a sa. Uitându-ne în comună, cam toate investiţiile îi poartă amprenta. Totuşi, cea mai dragă este sediul Primăriei, modern, adus la standarde europene. Vechiul sediu fusese casa unui preot, retrocedată prin hotărâre judecătorească în 1996.

Dincolo de eşarfa în diagonală a primarului de Bozieni, se află un soţ, tată şi bunic. Este tatăl a doi băieţi (un inginer şi un jurist) şi bunicul a două fete. „Sunt alintatul nepoatelor mele”, spune primarul comunei Bozieni, care, se vede, este şi preferatul locuitorilor din comună.

Viaţa Nemţeană