Neamţ: pandemie cu permisu-n buzunar Neamţ: pandemie cu permisu-n buzunar
Valentin ANDRIEŞ În Neamț, în primele 9 luni ale acestui an, a crescut procentul de promovabilitate la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere,... Neamţ: pandemie cu permisu-n buzunar

Valentin ANDRIEŞ

În Neamț, în primele 9 luni ale acestui an, a crescut procentul de promovabilitate la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, chiar dacă, o perioadă, cursurile şi examenele au fost suspendate din cauza pandemiei.

La data de referință, 9.132 de nemțeni și-au încercat norocul în fața calculatoarelor din sala “suspinelor”, aflate la  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț. Din numărul total al examinaților, 4.171 au primit calificative de trecere, iar 4.961 au fost nevoiți să se reprogrameze pentru o nouă testare. La finalul lunii septembrie 2020, procentul de promovabilitate a fost de 45,67%, cu 2,78% mai mult decât aceeași perioadă din 2019.

Dacă ne referim la testarea practică, aici lucrurile nu mai stau așa de bine. În perioada analizată, din cei 9.474 de candidați înscriși, doar 3.262 au obținut dreptul să șofeze. La polul opus, 6.212 de persoane testate trebuie să se pregătească pentru un nou examen. Aici, procentul de promovabilitate a fost de 34,43%, cu 1,47% mai mic decât în 2019.

“Dacă în acest an, din cauza pandemiei, timp de două luni n-au existat activități de examinare, în prezent, serviciul se desfășoară în condiții destul de normale. Trebuie știut că solicitările cetățenilor se fac doar prin programare online, pe site-ul www.drpvcîv.ro”,  ne-a declarat comisarul șef Lucian Rusu, șeful SPCRPCÎV Neamț.

În prezent, în evidența instituției, există 178.179 de posesori de permise de conducere.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.