Neamţ: intrare de mare scenă a deputatului Barna în faţa Teatrului Tineretului Neamţ: intrare de mare scenă a deputatului Barna în faţa Teatrului Tineretului
Fără vreo legătură anume, deputatul USR Dan Barna şi-a făcut astăzi apariţia în Piatra Neamţ, în faţa Teatrului Tineretului, în dreptul afişelor de prezentare... Neamţ: intrare de mare scenă a deputatului Barna în faţa Teatrului Tineretului

Fără vreo legătură anume, deputatul USR Dan Barna şi-a făcut astăzi apariţia în Piatra Neamţ, în faţa Teatrului Tineretului, în dreptul afişelor de prezentare a unor (altor) piese de teatru, printre care „Mult zgomot pentru nimic”.

Barna a apărut încă de pe Bulevardul Republicii împingând în mare forţă un cărucior în care se afla o persoană cu dizabilităţi,  destinaţia fiind pe un traseu oarecum în urcuş. Cu această intrare simbolistică – s-ar fi putut spune că România e în cărucior şi trebuie împinsă–  deputatul Barna a încercat să ameţească extrem de puţinul public din faţa TT, alţii decât activul de partid. Nu au fost cu totul 5 oameni, cu îngăduinţă, dacă punem şi presa.

În rest, o mână de tineri. Toţi îmbrăcaţi în tricouri albe, de partid. Au fost întâmpinaţi, în contrast total, de o doamnă îmbrăcată complet în negru, revendicativă, că de ce nu s-au pus în faţa Teatrului Tineretului nişte afişe, eventual un cort, ceva- orice -, care să anunţe maiestosul eveniment.

Pe deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai, l-au trecut apele, i-a răspuns fanei în negru că are dreptate, că da, că trebuia puse, că vor face…

Între timp, staff-ul – credem că staff-ul, dacă există- a sunat adunarea pentru poza de grup. Cu tot cu cărucior. S-a făcut o poză frumoasă, de colecţie, cu toţii albii USR fără doamna în negru.

Ce reţinem? Că la Piatra Neamţ, a răspuns de organizarea deficitară nu preşedintele local care aproape  că şi-a ridicat monument după alegerile euro-parlamentare – ci preşedintele judeţean, Iulian Bulai.

Că organizaţia locală care şi-a însuşit cu neruşinare scorul la euro-parlamentare, nu a avut vreun cuvânt de spus. Nici acum nu ne este clar cine conduce.

Că intrarea lui Barna cu un cărucior în care se afla o persoană cu dizabilităţi …  ne situează în aria circului iar ţara asta numai de circ nu are nevoie!

Şi dacă tot vorbim de simbolisitică – vezi căruciorul – Dan Barna s-ar fi pliat, dacă e să ne luăm după declaraţiile sale asumate vehement în public, pe altă imagine: de pildă, să fi urcat spre Teatrul Tineretului cu un bărbat de mână. În numele sublimei noastre europenizări, deputatul care vrea să fie preşedinte şi să salveze România, s-ar fi arătat în toată splendoarea sa.

 

Viaţa Nemţeană