Neamţ: Disconfort termic și instabilitate atmosferică Neamţ: Disconfort termic și instabilitate atmosferică
VALENTIN ANDRIEŞ Până miercuri, 8 iulie, la ora 10, vremea va fi caldă și instabilă. Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai... Neamţ: Disconfort termic și instabilitate atmosferică

VALENTIN ANDRIEŞ

Până miercuri, 8 iulie, la ora 10, vremea va fi caldă și instabilă. Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, respectiv frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp sau chiar 40 l/mp.
În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade Celsius. Astăzi, la Piatra Neamț, vremea va fi caldă și instabilă. Temperatura maximă a aerului va urca până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi variabil. Pentru mâine, meteorologii estimează averse cu descărcări electrice și valori de până la 26 de grade Celsius. Miercuri va fi ceva mai rece, temperatura maximă se va situa între 20-22 de grade Celsius. 

Viaţa Nemţeană