Neamţ: Codul Portocaliu se prelungeşte până duminică dimineaţa. Inundaţii în judeţ, intervenţi ale ISU Neamţ: Codul Portocaliu se prelungeşte până duminică dimineaţa. Inundaţii în judeţ, intervenţi ale ISU
(Stire în curs de actualizare) Avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU emisă azi dimineaţă de meteorologi pentru judeţul Neamţ, se prelungeşte până duminică dimineaţa la ora... Neamţ: Codul Portocaliu se prelungeşte până duminică dimineaţa. Inundaţii în judeţ, intervenţi ale ISU

(Stire în curs de actualizare) Avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU emisă azi dimineaţă de meteorologi pentru judeţul Neamţ, se prelungeşte până duminică dimineaţa la ora 6,00.

Sunt anunţate ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași. Va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local *40…50 l/mp* și izolat *60…70 l/mp*.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

  ***

Din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase – *COD PORTOCALIU*, până în acest moment, pompierii militari nemțeni au fost solicitați să intervină în localitatea Pâncești și satul Căciulești, comuna Girov pentru evacuarea apei din curțile inundate și în municipiul Roman pentru evacuarea apei dintr-un subsol inundat. Se intervine punctual, cu ajutorul motopompelor, pentru evacuarea apei. În localitatea Pâncești problema a fost rezolvată imediat de către pompierii militari prin decolmatarea podețului din fața curții.

Viaţa Nemţeană