Neamț : Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți,  în 3 oraşe ! Neamț : Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți,  în 3 oraşe !
Vineri dimineață, tinerii din Neamț care se află în căutarea unei slujbe sunt așteptați să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul... Neamț : Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți,  în 3 oraşe !

Vineri dimineață, tinerii din Neamț care se află în căutarea unei slujbe sunt așteptați să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul se va desfășura concomitent la Piatra Neamț (Sala de Sport a Colegiului Național “Calistrat Hogaș”, Roman (Cantina Grupului Școlar ,,Vasile Sav’’) și Târgu Neamț (Casa de Cultură). Până ieri, din cei 232 de agenți economici contactați, doar 23 își dăduseră acceptul participării la bursă. La data mai sus menționată, firmele din Neamț dispuneau de 417 posturi vacante.

“Evenimentul de vineri, 18 octombrie 2019, are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile în județ și interacțiunea directă cu agenții economici. Bursa reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, respectiv ofertele angajatorilor. Sperăm la o participare numeroasă a tinerilor și nu numai”, ne-a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț.

Anul trecut, la Piatra Neamț, târgul de joburi pentru absolvenți s-a desfășurat la Centrul Rubik din incinta Ștrandului, unde au răspuns invitației 237 de tineri, respectiv 32 de angajatori, care au oferit 308 posturi. În total, în tot județul, la acest eveniment s-au prezentat 536 de nemțeni, fiind oferite 747 de joburi, din care 237 la Piatra Neamț, 190 la Roman, și 109 la Târgu Neamț. La finalul acțiunii, 31 de tineri au primit promisiunea că vor fi angajați, iar 192 au fost selectați în vederea interviului. V. ANDRIEȘ

 

Viaţa Nemţeană