Neamţ: avem prefect apolitic! Este vicepreşedintele PNL Neamţ! Neamţ: avem prefect apolitic! Este vicepreşedintele PNL Neamţ!
Hotărârea cu nr.25 de pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi,  prevede „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii,... Neamţ: avem prefect apolitic! Este vicepreşedintele PNL Neamţ!

Hotărârea cu nr.25 de pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi,  prevede „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către doamna Soroceanu Daniela”.

Este o hotârâre previzibilă şi aşteptată. Nu vrem să comentăm mandatul doamnei Soroceanu, care chiar a fost apolitică, numită de un guvern politic, ordonanţa aceluiaşi guvern, cu vârf de lance puternic în Neamţ, poate cel mai puternic pe care l-a avut PSD vreodată în judeţ.

Daniela Soroceanu a fost înlocuită de avocatul George Lazăr, care a mai fost prefect în perioada 2013-2014. George Lazăr este un om de bază în PNL, vicepreşedinte – bănuim că şi-a dat demisia, în contextul acestei numiri-, este fiu de avocat, vine din Roman şi nu este nicidecum apolitic, aşa cum nici un prefect numit de vreun guvern sau altul, în orice judeţ, nu este apolitic.

Înainte de preda oficial ştafeta, prefecta Daniela Soroceanu a lansat pe facebook un fel de testament cu mulţumiri, în care amestecă demisia cu demiterea, numită legal, altfel, dar, în fapt, acelaşi lucru: „De ce acum? Pentru că nu vreau și nici nu mă lasă conștiința să fiu reprezentantul unui Guvern ce acționează împotriva nemțenilor! „

Sună ca şi cum ar fi renunţat de bunăvoie.

George Lazăr are, ca si fosta prefectă, aceeaşi specializare, Facultatea de Drept. În primul său mandat a intrat în conflict direct cu preşedintele Consiliului Judeţean de atunci, Culiţă Tărâţă. Noul prefect are şi susţinere politică şi susţinere mediatică, fiind, în PNL, pârghia de comunicare cu unele instituţii de presă.

Mesajul său la investire este unul lipsit de originalitate, deşi, în dialogul privat, avocatul sclipeşte în conversaţii:

 ”Vreau să mulţumesc Guvernului României, domnului prim ministru Ludovic Orban, pentru încrederea de a fi numit prefect al județului Neamț. Un nou mandat de prefect reprezintă pentru mine o onoare deosebită și, în același timp, o mare responsabilitate. Îmi doresc transparență în activitatea administrativă, dar şi implicare promptă în soluţionarea problemelor fiecărei comunităţi din judeţ, cu alte cuvinte o schimbare în bine în administrație. As dori să vă asigur că voi depune toate diligențele pentru a-mi îndeplini cu cinste și demnitate toate obiectivele propuse, astfel încât toţi cetăţenii județului Neamț să aibă acces la toate serviciile publice într-un mod legal, imparţial şi eficient. Pentru aceasta, cred că este necesară o bună conlucrare cu toate autoriățile locale și centrale, o informare reciprocă și operativă cu privire la problemele care apar, gestionarea eficientă a acestora și implicarea tuturor instituțiilor abilitate pentru a pune în practică obiectivele economice și sociale asumate prin programul de guvernare. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Viaţa Nemţeană