Neamţ: atenţionare hidrologică, depăşiri ale cotelor de atenţie! Neamţ: atenţionare hidrologică, depăşiri ale cotelor de atenţie!
ATENŢIONARE  HIDROLOGICĂ  PENTRU FENOMENE IMEDIATE 2 DIN 09.08.2019   Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor,  Bucuresti Ziua/luna/anul: 09.08.2019 Ora: 09:20 Numărul... Neamţ: atenţionare hidrologică, depăşiri ale cotelor de atenţie!

ATENŢIONARE  HIDROLOGICĂ  PENTRU FENOMENE IMEDIATE

  1. 2 DIN 09.08.2019

 

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 09.08.2019 Ora: 09:20 Numărul mesajului: 2
Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Siret, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Trotuș –  bazin superior si afluenți bazin mijlociu și inferior

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 09.08.2019 ora 09:30 – 09.08.2019 ora 14:00

 

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș –  bazin superior si afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea.

 

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ciobănuș.

 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Georgiana Ban

  Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA

 

Viaţa Nemţeană