Neamţ: amenzi drastice pentru arderea necontrolată a miriştilor; pompierii, chemaţi la mai multe incendii de vegetaţie Neamţ: amenzi drastice pentru arderea necontrolată a miriştilor; pompierii, chemaţi la mai multe incendii de vegetaţie
Vremea bună şi apropierea primăverii au determinat mai mulţi gospodari să treacă la arderea miriştilor, de cele mai multe scăpând situaţia de sub control.... Neamţ: amenzi drastice pentru arderea necontrolată a miriştilor; pompierii, chemaţi la mai multe incendii de vegetaţie
Vremea bună şi apropierea primăverii au determinat mai mulţi gospodari să treacă la arderea miriştilor, de cele mai multe scăpând situaţia de sub control.
În jurul orei 15.53, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată în comuna Hangu.
La locul indicat s-au deplasat: un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, voluntari din cadrul SVSU Hangu și localnici.
Intervenția a durat două ore.
A ars pe o suprafață de aproximativ 1 hectar vegetație uscată, arbuști, lastăriș și resturi vegetale.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 Prin apel la 112, în jurul orei 14.07, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Negrești.
La această misiune au participat: 6 pompieri militari, 6 pompieri voluntari de la SVSU Negrești, 3 cadre de la IPJ și 6 localnici.
Forțele de intervenție au stins incendiul care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 8,5 hectare.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.
În toate cele trei cazuri (Petru Vodă, Hangu, Negrești) au fost sancționate persoanele responsabile de producerea acestor evenimente.

Viaţa Nemţeană