Mugur Cozmanciuc(PNL): Pogromul de la Iaşi, un episod abominabil care nu trebuie uitat! Mugur Cozmanciuc(PNL): Pogromul de la Iaşi, un episod abominabil care nu trebuie uitat!
„Zilele acestea comemorăm 79 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente, care au marcat, în sens negativ, istoria... Mugur Cozmanciuc(PNL): Pogromul de la Iaşi, un episod abominabil care nu trebuie uitat!

Zilele acestea comemorăm 79 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente, care au marcat, în sens negativ, istoria noastră națională„, scrie deputatul PNL de Neamţ, Mugur Cozmanciuc, referindu-se la  una dintre cele mai violente acţiuni împotriva cetățenilor de etnie evreiască din orașul Iaşi.

În conformitate cu datele prezentate de autoritățile române, în cele trei zile au fost uciși 13.266 de evrei.

Această pagină neagră a trecutului nostru nu trebuie ștearsă sau uitată pentru că memoria selectivă nu poate defini corect identitatea și continuitatea unui popor!”, aminteşte parlamentarul de Neamţ.

Pogromul de la Iaşi a avut loc între 27-29 iunie 1941 şi a fost asumat public pe 8 iulie (şi)de viceprim-ministrul Mihai Antonescu, pe atunci ministru de externe: Eu sunt pentru migrarea forțată a întregului element evreu din Basarabia și Bucovina, care trebue zvârlit peste graniță„.

Episodul abominabil consumat în capitala Moldovei istorice a provocat moartea a mii de evrei români și trebuie să constituie un moment de reflecție asupra acțiunilor rasiste, antisemite și xenofobe, prilej cu care aduc un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața și îi onorez pe supraviețuitori„, a adăugat deputatul PNL de Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.