Mugur Cozmanciuc (PNL), dezvăluiri despre candidatura lui Carabelea şi viitorul lui Dragoş Chitic Mugur Cozmanciuc (PNL), dezvăluiri despre candidatura lui Carabelea şi viitorul lui Dragoş Chitic
Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a vorbit azi dimineaţa la emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” moderată de jurnalistul Valentin Bălănescu sub marca Mesagerul, despre... Mugur Cozmanciuc (PNL), dezvăluiri despre candidatura lui Carabelea şi viitorul lui Dragoş Chitic

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a vorbit azi dimineaţa la emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” moderată de jurnalistul Valentin Bălănescu sub marca Mesagerul, despre paşii făcuţi de PNL până la momentul în care s-a făcut public numele lui Andrei Carabelea drept candidat la Primăria Piatra Neamţ.

Despre noul candidat şi despre Dragoş Chitic, preşedintele PNL Neamţ a dat detalii intersante.

Dragoş Chitic, ca actual primar, îşi va regăsi locul în primărie şi după alegeri, cel mai probabil în funcţia de administrator. Bineînţeles, în varianta în care Andrei Carabelea va câştiga.

Iată declaraţia făcută de Mugur Cozmanciuc în emisiunea Cafeaua de dimineaţă:

Cum s-a ajuns la această candidatură? Şi la Piatra Neamt s-au făcut 3 sondaje, nu doar unul. De ce s-a amânat atât de mult situaţia? Noi am avut răbdare ca dl. primar Chitic să reuşească ca acea primă sentinţă să fie întoarsă. Termenul, însă, s-a amânat pe 16 septembrie iar acest lucru ne-a determinat la amânarea validării.

Nota redacţiei: Dragoş Chitic este într-un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a cărui termen de pronunţare s-a amânat pe 16 septembrie, dată la care deja candidaturile sunt depuse;

Din punct de vedere personal mi-aş fi dorit să candideze dl Dragoş Chitic! Am discutat cu dumnealui şi mi-a spus că nu va candida din partea nimănui, din partea nici unui partid, trebuie să îşi rezolve problemele personale. Dl Dragoş Chitic este o persoană care, în sondajele de opinie, se detaşa cel mai bine la capitolul înceredere.

A trebuit să să facem analize profunde să vedem care va fi viitorul candidat. Nu vă ascund că au fost mai multe intenţii în interiorul organizaţiei. Trebuia, în primul rând, ca viitorul candidat să îşi dorească; apoi, să aibă susţinere electorală, să fie acceptat şi de comunitate şi de colegii de partid; şi să fie susţinut şi de dl primar Dragoş Chitic.

Persoanele vehiculate în spaţiul public au fost testate în sondajele de opinie şi, din respect, la momentul potrivit, vom prezenta şi aceste sondaje.

Andrei Carabelea are o profilare foarte clară pentru segmentul de viitor 18 – 30 de ani; are nevoie şi de o notorietate pe care să şi-o crească; este analizat ca fiind perceput ca un om simplu, corect, şi care are ceva de spus în comunitate.

Aveau şi ceilalţi profilări pe anumite vârste.

Andrei Carabelea a fost singurul care a a flat după ce am luat această decizie. L-am sunat, i-am spus să nu vorbească şi apoi l-am sunat pe dl Dragoş Chitic.

Mugur Cozmanciuc a precizat că decizia locală a conducerii PNL s-a făcut cu acordul deplin al preşedintelui Ludovic Orban. Pe de altă parte, s-a discutat cu fiecare dintre cei intraţi în cursa pentru candidatura la funcţia de primar , cu cei care şi-ar fi dorit sau au fost doriţi de comunitate. Sau care ar fi fost mai bine plasaţi.

Andrei şi-a făcut un nume pe partea de organizaţii civice, pe partea de tineri. Andrei Carabelea va fi viitorul primar la Piatra Neamţ şi spun asta pe baza cercetărilor.

Practic, în momentul de faţă avem o echipă de oameni puternici în care determinarea fiecăruia va conta. O echipă care va vorbi despre viitor şi dezvoltare. Municipiul Piatra Neamţ are proiecte europene promovate de actualul primar, pe care Dragoş Chitic şi Andrei Carabelea le vor continua.

Nu vă ascund că împreună cu câţiva colegi am avut nu doar o întâlnire cu Dragoş Chitic care este o resursă umană care va fi susţinută şi trebuie să fie valorificată de comunitate. A arătat că are echilibru şi discernământ. Andrei Carabelea şi Dragoş Chitic vor fi cei care vor conduce această urbe în viitor.

Sursa: https://www.facebook.com/watchparty/711027249458612/?entry_source=PAGE_TIMELINE

Viaţa Nemţeană