ISU Neamţ, între doliu şi bucurie ISU Neamţ, între doliu şi bucurie
Zilele acestea au fost încărcate de doliu la ISU Neamţ, prin moartea comandantului Ioan Niţică, însă unitatea merge mai departe, dincolo de doliu, spre... ISU Neamţ, între doliu şi bucurie

Zilele acestea au fost încărcate de doliu la ISU Neamţ, prin moartea comandantului Ioan Niţică, însă unitatea merge mai departe, dincolo de doliu, spre bucuria pompierilor care au fost înaintaţi în grad, astăzi, după momentul de reculegere în memoria fostului comandant.

În fiecare an, în data de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor. Este şi cazul a 55 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamț, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2020 şi îndeplinesc condiţiile legale.

Astăzi, la sediul ISU Neamț, după ce a fost ținut un moment de reculegere pentru trecerea în neființă a comandantului nostru, generalul de brigadă Nițică Ioan, a avut loc festivitatea de acordare a noilor grade pentru salvatorii nemțeni care au împlinit stagiul minim în grad.

Astfel, au fost avansați:

13 ofiţeri;

 – un ofițer de la gradul de locotenent-colonel la cel de colonel;
– un ofițer de la gradul de căpitan la gradul de maior;
– 11 ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent;


-42 de subofiţeri: 

– 17 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef;
– 10 subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant;
– un subofiţer de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major;
– 14 subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Înaintarea în gradul următor este un moment important pentru fiecare militar, cu o încărcătură emoțională deosebită. Felicitări colegilor avansați și succes în continuare! (Comunicat ISSU Neamţ)

Viaţa Nemţeană