Ion Asaftei (ALDE Neamţ): Câte rude mai au cei din PNL de pus în funcții? Ion Asaftei (ALDE Neamţ): Câte rude mai au cei din PNL de pus în funcții?
Numirile în funcţii publice de importanţă majoră pe sistem cumetrie, în familiile a doi miniştri, atacate de presă şi societatea civilă, au stârnit reacţii... Ion Asaftei (ALDE Neamţ): Câte rude mai au cei din PNL de pus în funcții?

Numirile în funcţii publice de importanţă majoră pe sistem cumetrie, în familiile a doi miniştri, atacate de presă şi societatea civilă, au stârnit reacţii şi în rândul politicienilor neinfectaţi de sistemul cumetriei. Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, cunoscut pentru intervenţiile acide (uneori chiar şi pe marginea unor subiecte care au privit parteneri de guvernare), a postat pe pagina sa de socializare:

„Câte rude mai au cei din PNL de pus în funcții? Chiar nu le mai termină?
După pleiada de rude, prieteni și activiști de partid numiți de ministrul Ion Ștefan în diverse funcții, a venit rândul ministrului Tătaru de la Sănătate să își planteze rudele și prietenii în funcții publice.
După ce și-a numit verișoara ca reprezentant al Ministerului Sănătății în Adunarea Generală a Acționarilor Antibiotice SA, șirul numirilor pe bază de prietenie au continuat. Verișoara lui Tătaru l-a numit pe Lucian Timofticiuc, patron de ziar și fost consilier onorific al lui Victor Costache la Ministerul Sănătății, ca administrator al ANTIBIOTICE IAȘI, un personaj controversat, fără nicio legătură cu domeniul sănătății.
„Specialiștii” pe care PNL îi propune ne lasă pe toți cu gura căscată: după o coafeză la fonduri europene, un director de pompe funebre uns manager de spital, acum a venit rândul unui patron de ziar să fie administrator la Antibiotice Iași. Aceștia sunt meseariașii PNL!
Ce să mai, suntem pe mâini bune…”

Viaţa Nemţeană