CSM Ceahlăul, prima victorie acasă!   CSM Ceahlăul Piatra-Neamț a avut o primă victorie acasă 3-1 (0-0) cu CSM Pașcani, spre bucuria spectatorilor din...

CSM Ceahlăul, prima victorie acasă!

 

CSM Ceahlăul Piatra-Neamț a avut o primă victorie acasă 3-1 (0-0) cu CSM Pașcani, spre bucuria spectatorilor din tribune, care nu au avut demult parte de un astfel de spectacol.

Este, de altfel, primul succes acasă în Liga a 3-a.

Meciul s-a desfăşurat sâmbătă, pe stadionul Borzoghean.

 

Pentru echipa din Piatra-Neamț, a marcat Răzvan Pîntea de două ori în două minute (minutul 51 și în minutul 53). Răzvan, care în curând va împlini 18 ani s-a accidentat după cel de-al doilea gol și a fost schimbat cu Cezar Agache.

cel de-al treilea gol pentru Ceahlăul, a fost înscris de tânărul Ovidiu Toma în minutul 74. Golul oaspeţilor a venit în minutul 80 după lovitura de cap a lui Marian Ciută.

După aceast meci,  CSM Ceahlăul a urcat pe locul 10 în clasament.

Prima repriză a fost una echilibrată, dar în care CSM Ceahlăul nu s-a regăsit. Echipa nu a jucat la nivelul arătat în mitanul întîi al disputei cu Oțelul sau în timpul meciului de la Miroslava. Nu s-a legat jocul la construcție și astfel posesia nu a fost de ajuns pentru a străpunge defensiva adversarului. De partea cealaltă, CSM Pașcani părea că venise la Piatra Neamț având lecțiile bine făcute. Oaspeții au fost de multe ori primii la minge și au avut și singura ocazie reală de gol a reprizei întâi. Florean s-a aflat la capătul unui ”un-doi” cu Firan, dar din interiorul careului a șutat la firul ierbii pentru parada excelentă a lui Alex Barna (15). Dacă înainte de această fază Pîntea (10) și Unghianu (13) primiseră câte un ”galben” pentru simulare în careu, după șansa de gol a Pașcaniului jocul a stagnat ca realizări.

Aproape nimic nu anunța schimbarea la față a Ceahlăului de după pauză. CSM-ul pietrean a revenit de la cabine fără Țapu, înlocuit cu Antim, ceea ce a dus la ”urcarea” lui Cuibari din banda dreaptă în postura de vârf. Atitudinea întregii echipe a fost mai bună, jocul s-a legat ofensiv, iar din defensivă au fost eliminate din greșeli.

Primul gol a venit în minutul 51. CSM Ceahlăul a dus mulți jucători în treimea adversă, iar Răzvan Pîntea a înțepat mingea din mijlocul careului advers, cu stângul: 1-0. Bucuria a fost mare, dar galben-negrii au profitat repede de starea de spirit a rivalilor. S-a recuperat o minge în banda stângă, Cuibari a primit în marginea careului și a pasat puțin lateral stânga unde a urcat Pîntea. Decarul nemțean a preluat și a șutat pe jos la colțul lung. Anton nu a avut nici o șansă, astfel că tabela s-a modificat pentru a doua oară: 2-0 (min.53). Pîntea s-a accidentat în momentului șutului și a fost schimbat cu Agache. Acesta din urmă a avut șansa de a înscrie (65) pentru 3-0, numai că a pătruns în careu, a intrat în unghi și a tras în portar. În careul lui Barna, Ciută (71) a ajuns în posesia balonului, după o centrare din stânga și a șutat puțin peste transversală.
Golul liniștii totale, de 3-0, a fost marcat de Ovidiu Toma (74), care a șutat de la aproape 30 de metri. La acest scor, Pașcaniul a crescut presiunea și Ciută (81) a înscris în urma unei lovituri de cap. Partida s-a terminat abia după ce și Robert Vasile a tras peste țintă la finele unui contraatac (89).

CSM CEAHLĂUL: Barna – Dumbrăvean, V.Rotaru, Andreș, Rusu, Cuibari (81, R.Vasile), C.Rotaru, Copoț-Barb, Toma (84, Strat), Pîntea (58, Agache), Țapu (46, Antim). Antrenor: Gabriel Rădulescu

CSM PAȘCANI: Anton – Keszeg, Alexii (59, Sinescu), Onica, Lucan, Sandu, Florean, Dencef (66, Stan), Maricean, Unghianu, Firan (68, Ciută). Antrenor: Petru Sinescu.(sursa: https://www.facebook.com/CSMCEAHLAUL2016FANS/)

Viaţa Nemţeană