Iaşi: Icoana „Sfintei arestate”- Parascheva a început să plângă de aseară (foto) Iaşi: Icoana „Sfintei arestate”- Parascheva a început să plângă de aseară (foto)
Din surse care au avut acces la Paraclisul Catedralei Metropolitane din Iaşi, a venit informaţia că icoana Sfintei Parscheva a început să plângă de... Iaşi: Icoana „Sfintei arestate”- Parascheva a început să plângă de aseară (foto)

Din surse care au avut acces la Paraclisul Catedralei Metropolitane din Iaşi, a venit informaţia că icoana Sfintei Parscheva a început să plângă de sâmbătă seara:

Sursa este chiar un preot cunoscut, Ioan Fodor, care este paroh la Biserica Românească Buna Vestire din Londra şi care a distribuit fotografia credincioşilor şi cunoscuţilor (nu a apelat la site-uri de socializare).

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu şi-a exprimat, încă un punct de vedere oficial asupra acestei informaţii.

Ultimul comunicat al Mitropoliei referitor la pelerinajul interzis externilor municipiului Iaşi, a fost mesajul lui IPS Teofan, din 8 octombrie:

„Îi rog pe preoții și credincioșii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, precum și pe toți închinătorii care obișnuiau să vină în această perioadă la sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva să mă ierte pentru neputința de a le facilita accesul la închinare, după rânduiala Bisericii. Îi rog pe toți să transforme această durere în vreme de pocăință, de rugăciune și de fapte bune”.

Interzicerea pelerinajului la „Sfânta arestată”, cum a început să se spună despre Sf. Parascheva, a generat proteste vehemente, reacţii pro şi contra, şi un val uriaş de nemulţumire.

Nu este prima icoană care plânge în preajma unor evenimente dramatice nu doar pentru creştini, întâmplări dovedite chiar şi pentru cei care pun sub semnul îndoielii, sau care nu cred deloc.

Viaţa Nemţeană

  • oaie

    12 octombrie 2020 #1 Author

    Sunt lacrimi de fericire ca nu mai este linsa de toti idiotii.

    Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.