Fostul primar din Piatra Neamţ -Gheorghe Ştefan, condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de influenţă Fostul primar din Piatra Neamţ -Gheorghe Ştefan, condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de influenţă
Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic... Fostul primar din Piatra Neamţ -Gheorghe Ştefan, condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de influenţă

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de influenţă, în al optulea dosar de corupţie „Poşta Română”, în care prejudiciul este de 2,2 milioane de lei.

Tribunalul a luat act că suma de 226.967,15 euro, primită de către Gheorghe Ştefan în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a fost restituită.
Instanţa a mai decis să ridice măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din 27 decembrie 2016 şi să respingă ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă Poşta Română.

În martie 2017, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în al optulea dosar de corupţie „Poşta Română”, în care prejudiciul este de 2,2 milioane de lei, anunţa DNA. Alături de Ştefan au fost judecaţi, de către magistraţii Tribunalul Bucureşti, doi foşti directori din compania naţională şi doi oameni de afaceri.

Procurorii îl acuzau pe Gheorghe Ştefan că, în perioada iulie-august 2009, i-a propus omului de afaceri Marian Constantinof, trimis în judecată pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, ca, în schimbul unor sume de bani, să îşi folosească influenţa pe lângă reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” a companiei să le atribuie unor societăţi comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

Viaţa Nemţeană