Ecouri la Neamţ Music festival: „Eveniment care a trecut granița performanței locale!” Ecouri la Neamţ Music festival: „Eveniment care a trecut granița performanței locale!”
Ultimul eveniment marca Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ, derulat în perioada 12-15 septembrie, „inițiat și organizat de, deja binecunoscutul pianist,... Ecouri la Neamţ Music festival: „Eveniment care a trecut granița performanței locale!”

Ultimul eveniment marca Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ, derulat în perioada 12-15 septembrie, „inițiat și organizat de, deja binecunoscutul pianist, Daniel Petrică Ciobanu, originar din Piatra-Neamț,  a trecut granița performanței locale și a ajuns un punct de reper pe harta culturală a României, fiind inclus și în agenda Festivalului Internaţional „George Enescu”, notează romania-muzical.ro.

La Gala Neamț Music Festival, a fost un veritabil dar încântător maraton de concerte, prin care am admirat patru școli de pian, patru interpreți atât de diferiți dar atât de profesioniști, de un înalt nivel tehnic și expresiv, încât este greu să faci un clasament care a fost mai bun! De fapt, nu aceasta a fost intenția organizatorilor ci aceea de a ne bucura de muzica romantică și mai ales de acești patru invitați, specialiști ai repertoriului ales. De altfel, Daniel Petrică Ciobanu a subliniat faptul că: „Este o idee unică în întreaga lume, dacă nu mă înșel, aceea de a se interpreta patru concerte într-o seară. Cred că este un moment istoric, epic…că la Piatra-Neamț s-a întâmplat acest lucru atât de extraordinar”, notează sursa citată.

Viaţa Nemţeană