Dragoste veche între liderul ALDE Neamţ şi Mircea Diaconu Dragoste veche între liderul ALDE Neamţ şi Mircea Diaconu
Parcă anticipând colaborarea din acest an, preşedintele organizaţiei ALDE Neamţ, Ion Asaftei, îl conducea pe euro-parlamentarul Mircea Diaconu, pe atunci independent, prin municipiul Roman.... Dragoste veche între liderul ALDE Neamţ şi Mircea Diaconu

Parcă anticipând colaborarea din acest an, preşedintele organizaţiei ALDE Neamţ, Ion Asaftei, îl conducea pe euro-parlamentarul Mircea Diaconu, pe atunci independent, prin municipiul Roman.

La un an de la vizita lui Diaconu în Neamţ, Asaftei are bucuria să-l susţină pentru apreciatul actor şi om politic român, în cursa pentru Cotroceni.

Imediat ce s-a stabilit că ALDE şi Pro-România vor merge cu euro-parlamentarul Mircea Diaconu la prezidenţiale, Asaftei a răscolit în amintirile sale şi a postat pe pagina sa socializare vizita din 2018:

Astăzi, în calitate de președinte al Filialei ALDE Neamț, am avut fericitul prilej de a mă întâlni în municipiul Roman cu europarlamentarul Mircea Diaconu. 
Maestrul rămâne un om admirabil și un român desăvârșit în ființa sa interioară, liberal prin convingere și independent față de orice ochioasă și ispititoare,,fată Morgana ” politică.
I-am mulțumit pentru luările sale de poziție în Parlamentul european în favoarea României, contracarând, prin atitudinea sa, delațiunea și antiromânismul unor autohtoni ajunși în forul european printr-un accident al istoriei recente.

Viaţa Nemţeană