Doliu la Liceul Petru Rareş; Luminiţa Vârlan, mesaj de coondoleanţe Doliu la Liceul Petru Rareş; Luminiţa Vârlan, mesaj de coondoleanţe
Amintirile tâşnesc la suprafață după „legi” pe care nu le putem prevedea; trăiesc clipe de tristețe adâncă, de emoție profundă, de neînțelegere a Clipei!... Doliu la Liceul Petru Rareş; Luminiţa Vârlan, mesaj de coondoleanţe

Amintirile tâşnesc la suprafață după „legi” pe care nu le putem prevedea; trăiesc clipe de tristețe adâncă, de emoție profundă, de neînțelegere a Clipei! Și „s-a înălțat la Ceruri „doamna profesoară Alexandrina Camelia Mancaş, într-o zi în care sacrul s-a delimitat mai lesne de profan, Înălțarea!, spune viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Luminiţa Vârlan.

Elevă, profesoară şi directoare la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, prof. Luminiţa Vârlan îşi aminteşte cu nostalgie despre anii în care profesoara Alexandrina Camelia Mancaş, trecută la cele veşnice, ieri, de ziua Înălţării Domnului, era parte activă din aristocraţia Rareşului:

Sunt convinsă că așa se cuvenea! A făcut parte dintr-o aristocrație a cancelariei Colegiului Național „Petru Rareș „, față de care manifest o curată nostalgie, pentru că nu poți fi nostalgic decât în raport cu oamenii pe care i-ai prețuit, i-ai respectat, i-ai iubit! Îi voi ține aprinsă candela cu amintiri (alături de cei dragi și de atâtea generații de elevi) și „ființa de memorie „, ca-ntr-o istorie întreținută. Iar restul e producție mentală și afectivă, e mesajul din sticla de pe fundul mării.

Drum lin în Lumină! A fost atât de frumos…

Viaţa Nemţeană