Divorțuri pe bandă rulantă în Neamț Divorțuri pe bandă rulantă în Neamț
V. ANDRIEŞ S-a mărit alarmant numărul de divorțuri. Dacă în luna august a anului trecut se înregistrau 48 de separări, în perioada similară a... Divorțuri pe bandă rulantă în Neamț

V. ANDRIEŞ

S-a mărit alarmant numărul de divorțuri. Dacă în luna august a anului trecut se înregistrau 48 de separări, în perioada similară a lui 2019, numărul acestora a crescut cu aproape de trei ori.

De la divorțuri trecem la nou-născuți. Conform datelor primite de la Direcția Regională de Statistică Neamț, în luna august a acestui an, la Maternitatea Spitalului Județean Neamț au venit pe lume 447 de nou-născuți, cu 49 mai mulți decât în aceeași perioadă a lui 2018. Tot în perioada de referință, la Biroul Stării Civile din Piatra Neamț au fost înregistrate 490 de decese, cu 3 mai multe față de mai 2018.

Dacă ne referim la mariaje, în august 2019, la Casa Căsătoriilor din Piatra Neamț au fost oficiate 752, cu 18 mai multe față de cele înregistrate anul trecut. În august 2019, au fost trecute în evidențe 122 de divorțuri, cu 74 mai multe decât în perioada similară a lui 2018. Potrivit specialiştilor, principalele cauze ale divorţului sunt infidelitatea, violenţa, lipsa înţelegerii, dar şi apariţia copiilor. În România, unul din patru cupluri ajunge să divorţeze. Anul trecut, 31.000 de perechi au pus punct căsniciilor, faţă de 28.000 câte au fost în 2017. Pentru a nu se ajunge în acestă situație este necesară o educaţie premaritală.

Viaţa Nemţeană