De necuprins De necuprins
Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, două evenimente culturale pentru publicul nemțean.  Joi, 13 februarie... De necuprins

Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, două evenimente culturale pentru publicul nemțean.

 Joi, 13 februarie 2020, orele 18, în sala ”Theodor Macarie” a Liceului de Arte ”Victor Brauner”, suntem invitați la recitalul ”De necuprins..” susținut de  violonista Sara Stroici  și de pianista Andreea Dobia. Repertoriul divers, de la G. F. Händel până la G. Enescu sau E. Ysaÿe, va fi îmbogățit de o partitură filmică, cadru-secvență fiind redat  în timp real de regizorul Brândușa Balan.  Prin acest spectacol, artistele își doresc să ajute la amenajarea sălii de concerte ”Theodor Macarie” a Liceului de Arte, în scopul acesta va fi o urnă pentru donații. Intrarea este liberă.

Vineri, 14 februarie 2020, începând cu orele 9, la Liceul de Arte ”Victor Brauner”, Andreea Dobia și Sara Stroici vor oferi cursuri de măiestrie tinerilor muzicieni. Sunt așteptați elevi și studenți de toate vârstele care își doresc perfecționarea tehnico-interpretativă la vioară, pian și muzică de cameră. Înscrierile pentru cursanții activi se fac printr-un mail cu repertoriul abordat, numele complet și vârsta, la adresa saramusicproduction@gmail.com sau la numărul de telefon 0748129995 până pe 12 februarie.

Cele două artiste, doctorande ale Universității Naționale de Muzică din București, au concertat împreună pe scena Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, în București dar și în Spania – Valencia, unde au susținut cursuri de măiestrie pentru tinerii muzicieni români. Violonista Sara Stroici este originară din Piatra Neamț, desfășurându-și în acest moment activitatea artistică în București. Andreea Dobia este pianist-acompaniator la Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București.

Viaţa Nemţeană