Cultura, la ea acasă: CoolT Neamţ, cu Centrul Carmen Saeculare şi părintele Necula Cultura, la ea acasă: CoolT Neamţ, cu Centrul Carmen Saeculare şi părintele Necula
Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare”: „Este o revistă pentru toate generațiile!” „Deoarece nu am avut manifestări artistice în această... Cultura, la ea acasă: CoolT Neamţ, cu Centrul Carmen Saeculare şi părintele Necula

O nouă revistă de cultură din Neamţ (nouă din mai multe puncte de vedere- de exemplu, un proiect curajos printat dar modern, care doreşte să atragă tinerii) a fost lansată, astăzi, la sala mare a Consiliului Judeţean, într-o perioadă în care manifestările culturale publice sunt interzise. Este soluţia conducerii Centrului de Cultură Neamţ pentru publicul iubitor de frumos.

Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare”: „Este o revistă pentru toate generațiile!”

Deoarece nu am avut manifestări artistice în această perioadă de pandemie, ne-am gândit să facem o revistă culturală, dar mult mai modernă decât cele care se regăsesc pe piață. Sper să vă placă! Este CoolT Neamț – pentru că este cool să fii cult în ziua de astăzi. Ne-am legat de acest lucru fiindcă ne-am dorit, pe lângă publicul nostru fidel, să atragem cât mai mult tineret lângă noi. Este o revistă pentru toate generațiile!”.

A fost o conferință de presă tip duplex, cu managerul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamţ – Carmen Nastasă faţă în faţă cu presa locală și, dincolo de ecran, foarte cunoscutul şi îndrăgitul părinte-profesor Constantin Necula – video online.

Părintele Necula: Nu am picat din cer în cultura nemţeană!

Sper din toată inima ca acest proiect, care îi vizează în primul rând pe tineri, să placă. Nu am picat din cer în cultura nemțeană, îmi este o zonă foarte dragă și am muncit mult pentru punerea în valoare a unor personaje. Poate cel mai mult m-a apropiat de tot ceea ce înseamnă Neamț, munca de la Humulești, de la Boiștea, Tg. Neamț și, în ultima vreme, redescoperirea lui Aurel Dumitrașcu. Sper să ne descurcăm și să nu facem de rușine o cultură care are nevoie să fie pusă în valoare.”

Primul număr al publicației debutează cu editorialul Părintelui – profesor Constantin Necula – Nevoia de Întemeieri / Fiți cool-turi de iubire) și prin textul directoarei Carmen Nastasă – „Cultura în vreme de pandemie”.

Revista „CoolT Neamţ” este tipărită de editura Centrului pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare”. Primul număr apare în 500 de exemplare, iar în curând va apărea și în format online.

Din colectivul de redacție mai fac parte, alături de directoarea instituției de Cultură, Constantin Necula, Radu-Cristian Macavei, Talida Cozma, Valentin Andrei, Octavian Popa.

Aici, conferinţa de presă video:

https://www.facebook.com/CulturaNeamt/videos/1303302543207327/

Lansare revistă CoolT NEAMȚCentrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.