Criminalitatea la sate, campanie a Poliţiei Neamţ Criminalitatea la sate, campanie a Poliţiei Neamţ
Inspectoratul de Poliție al județului Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității derulează în perioada aprilie – iunie Campania preventivă ,,Împreună pentru o... Criminalitatea la sate, campanie a Poliţiei Neamţ

Inspectoratul de Poliție al județului Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității derulează în perioada aprilie – iunie Campania preventivă ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”, destinată prevenirii criminalității în mediul rural.

Obiectivul acesteia este conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înșelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanța asigurării antiefracție, a prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, domenii prioritare de acțiune ale Poliției Române.

Au fost organizate activități de informare cu elevii din școlile generale, fiind abordate subiecte legate de siguranța acestora astfel încât să nu devină victime ale diverselor tipuri de infracțiuni, în mediul real dar și în mediul online.

În acțiunile pe care le-au desfășurat, polițiștii au informat cetățenii din mediul rural cu privire la măsurile de protecție pe care fiecare persoană trebuie să le adopte pentru a-și spori siguranța proprie, a familiei sale și nu în ultimul rând a comunității în care trăiește.

Tot în cadrul acestei campanii au fost organizate și întâlniri între lucrătorii de poliție și asistenții sociali, asistenții comunitari precum și alți lucrători din cadrul primăriilor, întâlniri destinate diseminării informațiilor și sfaturilor preventive adresate populației.

Polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități în comunele Pângărați, Gârcina, Doljești și Sagna.

Campania, derulată la nivel național, este inițiată de Poliția Română cu sprijinul OMV Petrom.

Viaţa Nemţeană