Cine a realizat primul fanion al echipei Ceahlăul şi de unde vin culorile galben-negru? Cine a realizat primul fanion al echipei Ceahlăul şi de unde vin culorile galben-negru?
Primul însemn oficial al echipei de fotbal Ceahlăul s-a făcut abia la un meci internaţional, Ceahlăul-Lokomotiv Leipzig, susţine Vasile Ouatu, omul care a făcut... Cine a realizat primul fanion al echipei Ceahlăul şi de unde vin culorile galben-negru?

Primul însemn oficial al echipei de fotbal Ceahlăul s-a făcut abia la un meci internaţional, Ceahlăul-Lokomotiv Leipzig, susţine Vasile Ouatu, omul care a făcut performanţă în voleiul nemţean.

Doi au fost autorii simbolului galben negru: fostul fotbalist prof. Vasile Vamanu şi Vasile Ouatu

„Nu exista un fanion oficial pentru schimbul care se face între echipe. Neexistând un fanion care să demonstreze exact istoria clubului, profesorul Vasile Vadana, fost fotbalist la Ceahlăul, împreună cu mine, am luat iniţiativa să facem emblema clubului şi steagul, din care să rezulte de unde vine denumirea de Ceahlăul„, a spus Valică Ouatu. „Ne-am gândit la muntele Ceahlăul, care se prăvăleşte parcă peste Neamţ şi peste oraşul nostru, la poalele căruia se joacă fotbal înainte de 1919″, a adăugat el.

Profesorul Vasile  Vamanu a adăugat: „Ce animal reprezentativ am avea noi, ne-am spus atunci. Ne-am gândit la capra neagră care aleargă spre înălţimi, asta s-ar potrivi cu echipa, cât despre culori, galben – negru, ele proveneau de la bentiţa Liceului „Petru Rareş„. 

 

 

 

Viaţa Nemţeană